• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır'ın fethini kutlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam orduları tarafından Diyarbakır fethinin 1380'inci yıldönümü münasebetiyle Kur'an Nesli Platformu ve Sahabe-Der'in ortak organizasyonu ile 25 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır'ın fethi ve Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlenecek.

27 Mayıs 639 yılında aralarında bin sahabenin bulunduğu sekiz bin kişilik İslam ordusunun 5 aylık muhasarasından sonra surların aşılması ile İslam beldesi olan Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethinin üzerinden bin 380 yıl geçti.

Her yıl farklı organizasyonlar ile Diyarbakır'ın fethini kutlayan Kur'an Nesli Platformu, bu yıl Merkez Yenişehir İlçesi Sümer Parkında teravih namazı sonrası "Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır'ın Fethi ve Kur'an Ziyafeti" temasıyla program düzenleyecek.

Düzenlenecek olan program ile ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu yetkililerinden Mehmet Şerif Kaçan, "Programımız Diyarbakır fethinin 1380'inci yılı münasebetiyle gerçekleştiriyoruz. Allah izin verirse program, cumartesi günü teravih namazından sonra Sümer Parkta olacaktır. Bütün halkımızı kadın-erkek yaşlı-genç herkesi oraya davet ediyoruz." dedi.

Etkinliğin amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Kaçan, "Diyarbakır'ın Müslümanlarca fethinin 1380'ninci yılındayız. Aslında bizler Diyarbakır fethinden bahsediyorsak, imanın, vahyin, Allah'ın nurunun memleketimize gelmesinden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu bizim, halkımız ve geleceğimiz için çok önemli bir yıl dönümüdür. Bizde bu sebeple imanın bu topraklara giriş yaptığı o tarihi her sene hem hatırlamak hem de hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için program gerçekleştiriyorsunuz. İnşallah bu sene de gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren – İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir