• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ruhani: Şartlar müzakere değil direniş ve mücadeleyi gerektiriyo
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'yle müzakere konusunda, "Şahsen müzakere ve diplomasi taraftarıyım. ABD Dışişleri Bakanlığı 8 defa müzakere talebinde bulundu. Ama bugünkü şartlar hiçbir şekilde müzakereyi değil, direniş ve mücadeleyi gerektiriyor." dedi.

Başkent Tahran'da ABD yaptırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ruhani, "Düşman sürekli olarak gerginliği bizim başlatmamızı istiyordu ancak biz bunu yapmadık. Eğer ABD'nin tahrikleriyle nükleer anlaşmadan çıksaydık, böyle bir durumda uluslararası kamuoyu ve BM de ülkemize karşı yaptırım uygulardı." ifadelerini kullandı.

ABD yaptırımlarına karşı İran halkı ve yöneticileri arasında hiçbir görüş ayrılığı olmadığını dile getiren Ruhani, şahsen müzakere ve diplomasi taraftarı olduğunu ancak bu şartlarda müzakere yapılmasını kabul etmediğini ifade etti.

Bugünkü şartlarda halkın çok fazla sorun ve zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Ruhani, "Dünyada para dolaşımın yüzde 87'si dolar üzerinden gerçekleşiyor. Ülkemizin bu döviz cinsi ile ticaret yapması kanunsuz bir şekilde yaptırıma tabi. Hükümetin gelirinin düşmesi ve bankacılık sektörünün dünya ile olan irtibatının kısıtlı olması mevcut sorunlardan birkaçıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir