• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Mitanni Kültür Merkezinde yapılan kura çekilişinde konuşan Kentsel Dönüşüm Ofisi Sorumlusu Sercan Barut, yapımı tamamlanan 4. Etaptan başlayarak, pazartesi gününden itibaren kuraları çekilen, tapu, su ve elektrik işlemleri biten konutların anahtar teslimi yapılacağını ifade etti.

Kura çekilişinde konuşan Barut, "Anahtar teslimi hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Ancak unutmayın ki binalarda yaşamak, toplu yaşamak çok farklıdır. Bunun bir sistemin oturması lazım. Yani 20 kişiye bir binayı verip de gidin oturun dediğimiz zaman yaşam nasıl olacak? Bir sitenin bir yönetimi, bir kapıcısının, bir bahçıvanın olması lazım. Amacımız size yardımcı olmaktır. 'Anahtarlar verilmiyor' söylemleri komple yalandır, bu söylemlere itibar etmeyin. Biz size anahtarları vermek için gece gündüz çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Pazartesi gününden itibaren anahtarlarınızı vereceğiz." diyen Barut, "Ancak bu da ciddi ve bir disiplinle verilmesi gerekir. Hepiniz de biliyorsunuz bazı işler var çok ciddi ve disiplinli olmanız lazım." dedi.

Kira desteği üç aydır ödenmiyor

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle Yenişehir, Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerinde evleri yıkıldıktan sonra Kentsel Dönüşüm Ofisindeki Uzlaşma Komisyonuyla uzlaşan vatandaşlara yapılan kira desteği üç aydır ödenmediği belirtildi.

Uzlaşma Komisyonu ve Bakanlık yetkilileri tarafından Nusaybin'de yapılan tüm programlarda 'Bakanlık ile uzlaşan vatandaşların evleri teslim edilinceye kadar kira ödenecek' sözü verildiği kaydedilirken, vatandaşlar TOKİ konutları teslim edilmediği halde 3 aydır kiraların ödenmediğini ifade etti.

6 Mahallede yapılan 5 binden fazla konut ve iş yerleri yapımında sona gelinirken bazı etapların kuraları çekildi. Ancak henüz tapu işleri, elektrik ve su aboneleri yapılmadığı için anahtar teslimi yapılmayan konutların anahtar teslimi yapılamadı.

Uzlaşma Komisyonuyla uzlaşma metni imzalayan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin kendilerine 'evleri teslim edilinceye kadar kira yardımı yapılacak' sözünü verdiğini vurguladı.

Vatandaşlar, kiraların ödenmesinde mağduriyetlerinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek istiyor. (Cihat Şayık – İLKHA)