• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Her gün binlerce kişi kardeşlik sofrasında buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da binlerce kişi, oruçlarını geleneksel olarak kurulan “Kardeşlik Sofrası”nda dualar eşliğinde açıyor.

İftar sevinci ve mübarek ramazanın bereketini her gün bir araya gelerek birlikte yaşayan vatandaşlar, tarihi Şıh Camii meydanında iftar edip, dünya Müslümanları için dua ve niyazda bulunuyorlar.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden olan Kepenek Mahallesi'ndeki Şehreküstü Konakları'nda Şahinbey Belediyesi tarafından ramazanda geleneksel olarak kurulan iftar sofrasında her gün binlerce kişi katılıyor.

İftar öncesinde meydana kurulan platformda yapılan sohbetler ve ilahiler ile vatandaşlar, manevi bir atmosfer altında iftar saatini bekliyor. Ezanın okunmasının ardından da binlerce kişi aynı anda birlikte orucunu açarak iftar sevincini yaşıyor.

Sahur vaktinin manevi güzelliğini kalabalık bir sofra etrafında yaşamak isteyen aileler, komşularını ve çocuklarını alarak aynı sofrada binlerce insanla bir araya geldi. Kardeşlik sofrasında bir araya gelen binlerce vatandaş hep beraber oruca niyet etti. Program, Ümraniye Müftülüğü ilahi korosuyla son buldu.

Her ramazan ayında geleneksel olarak kurdukları iftar sofrası ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihi Şehreküstü Konakları'nda bulunan Şıh Camii Meydanı’na kurulan “Kardeşlik Sofrası”nda vatandaşlarla bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

“Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır”

Ramazan ayının on bir ayın sultanı olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, “Ramazan ayı yardımlaşma, Kur’an, insanların birbirlerini daha çok sevdiği, yardımlaştığı, küskünlerin barıştığı bir ay. Biz de bu ay içerisinde özellikle ramazanın kardeşlik ruhunun daha güzel ortaya çıkması için birlikte iftar yapıyoruz. Bu tarihi mekanda Gaziantep'in tarihi dokusunun kalbi olan bu Şıh Camii meydanında her gün 5 bin kişiye iftar vererek o kardeşlik ruhunu biraz daha geliştirmeye katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

“Ramazanın o güzel maneviyatını teneffüs ediyoruz”

Tahmazoğlu, ramazan ayının maneviyatına dikkat çekerek, halkla beraber aynı sofrada iftar açmanın sevinci içerisinde olduklarını belirterek, “Cinsiyeti ve yaşı ne olursa olsun kapımız herkese açık, herkes bu sofraya geliyor. Bu meydanda hep birlikte iftar yaparak ramazanın o güzel maneviyatını teneffüs ediyoruz. Zaten camimizin ayrı bir manevi havası var. Etrafındaki alanı da genişleterek buraya güzel bir meydan kazandırdık. Meydanın etrafında gerek işyerleri ile gerek camimiz, kastellerimiz, livaslar, Şahinbey Milli Mücadele Müzemizle burası güzel bir konsept oldu. İnşallah yakında açacağımız tarihi Mecidiye Han’da da bu bölge; kültür, sanat, tarih anlamında çok daha fazla insanın gelmesine vesile olacak. Ben bu vesileyle tekrar tüm kardeşlerimizin hemşerilerimizin ramazan ayını kutluyorum.” diye konuştu.

“Herkesi buraya davet ediyorum”

Vatandaşların her gün kurulan iftar sofrasından memnun kaldıklarını ifade eden Tahmazoğlu, şunları söyledi:

“Gaziantep'in her mahallesinden hatta İstanbul'dan geldiğini söyleyen bir vatandaşımızla karşılaştım. Başka şehirlerden de gelen insanlar burada birlikte iftar açıyorlar. Ramazan ayının kardeşliğini ve güzelliğini özellikle Şehreküstü semtinin manevi havasını ve tarihi dokusunu birlikte teneffüs edip, sokak iftar yapıyoruz. Bu Türkiye'de çok az. Burada çok güzel bir ortam var. Yıllardan beri bunun için çalışıyorduk. Bizim hayalimiz Gaziantep'te bir İstanbul’un Eyüp Sultan’ı, Ankara’nın Hacı Bayram Veli Camii ve Konya'daki bir Mevlana Meydanı gibi bir mekanımız olsun. Çok şükür bunu gerçekleştirdik. bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz. İnşallah bu vesileyle herkesi buraya davet ediyorum.”

“Gerçekten bu ortamda bir birlik ve beraberlik var”

Ramazan ayının güzelliğini bu meydanda birlikte yaşadıklarını belirten Kadir Şahin de “Gurbetçiyim Almanya'dan geldim. Şu ortamı gördüğüm için çok memnun oldum. Ben Gaziantepli olduğum halde böyle bir ortamı ilk defa görüyorum. Özellikle arka tarafımızda Şıh Camii bulunmaktadır. Rahmetli Molla Karayılan'ın kabri de buradadır. Ruhu şad olsun. Biz onların sayesinde bu huzurlu iftar saatini geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Kızlarımla birlikte burayı ziyarete geldim. Ben böyle bir ortamı ilk defa gördüğüm için gerçekten çok mutluyum. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Yan masada Suriyeli kardeşlerimiz, diğer masalarda durumu iyi olmayan kardeşlerimiz var, hepimiz bir aradayız. Hepimiz bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Ramazan zaten birlik ve beraberlik içindir. Önemli olan şu birlik ve beraberliğimizi sağlamamızdır. Gerçekten bu ortamda bir birlik ve beraberlik var.” diye konuştu.

 “Bu sofra kardeşlik sofrasıdır”

Ramazan ayının manevi güzelliğini bir araya gelerek yaşadıklarını belirten Osman Yıldırım, “Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Her sene iftar sofrası kuruluyor. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ederiz. Buraya ailecek geliyoruz. Şehreküstü Konakları çok güzel. Hepimiz bu sofrada birlikteyiz. İftar sofrasında yemeklerimizi paylaşmaktayız. Bir sofrada olduğumuzdan dolayı mutluyuz. Bu sofra kardeşlik sofrasıdır, herkesi bu sofraya bekleriz.” dedi.

Her yıl bu meydanda ayrı bir güzelliğe şahit olduklarını aktaran Aziz Atmaca da “Ramazan ayında oruç tutmak bir ibadettir. Ramazan aynı zamanda saadete kavuşmaktır. Ben bizlere bu gönül sofrasını açan Şahinbey Belediye Başkanı başta olmak üzere ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Burası tarihi bir meydan olmasından dolayı güzel bir atmosfer var.” ifadelerini kullandı.

Birlikte iftar açmanın bereketini, rahmetini ve huzurunu yaşadıklarını belirten İbrahim Göksu da Şeyh Fethullah Cami Meydanı’nın daha da büyütülerek bir Eyüp Sultan Meydanı’na dönüştürülmesini istedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir