• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Türkmen Cephesinden Barzani’ye tam destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Seçimleri için aday başvuruları süresi doldu. Başkan, Parlamentoda yapılacak oylamayla seçilecek.

Partilerin çoğunluğunun desteklediği Başbakan Neçirvan Barzani en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) gibi ilk üç sıradaki partilerin yanı sıra Türkmen,  Ermeni ve Hıristiyan bileşenler Neçirvan Barzani'yi destekleyeceğini açıkladı.

Rûdaw'a konuşan Türkmen Cephesi Grup Başkanı Aydın Maruf, "Neçirvan Barzani sadece KDP'nin adayı değil, özellikle anlaşma yapan tüm tarafların adayıdır. Bizler Türkmen bileşenler olarak Neçirvan Barzani'yi destekliyoruz ve ona oy vereceğiz" dedi.

KYB Parlamenteri Heriş Hasan, "KYB, KDP ile siyasi anlaşma yaptı. Parti yönetimi ne karar verirse KYB o karara uyacak" ifadelerini kullandı.

KDP Grup Başkanı Ümit Hoşnaw ise, "Neçirvan Barzani'nin CV'si parlamento başkanlığına zamanında sunuldu. Anlaşma yaptığımız taraflardan anlaşmaya bağlı kalarak güçlü bir Kürdistan için Kürdistan Başkanı'nı seçmelerini istiyoruz" diye konuştu.

20 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi Parlamentosu adayların isimlerini açıklayacak. Adaylar için 3 gün itiraz süresi tanınacak. Adalet Komisyonu itiraz başvurularını iki gün içinde sonuca bağlayacak.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, 4 yıl boyunca görevde kalacak.

Kaynak: Rudaw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir