• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Ramazan'da da Mescidi Aksa'yı kirletmeye devam ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün (12 Mayıs Pazar) Ramazan'ın yedinci günü sabahı yahudilerin radikal kesimlerine mensup yerleşimcilerden bir grup yine Mescidi Aksa'ya provokatif bir baskın düzenledi.

Olaya şahit olanlar yahudi grubun kalabalık bir işgalci polis himayesi altında Mescidi Aksa'nın Mağribliler Kapısı tarafından içeriye girdiklerini dile getirdiler. İçeride çok sayıda namaz kılan Müslüman olması sebebiyle yahudi baskıncılar hızlı bir şekilde dolaştıktan sonra Silsile Kapısı'ndan dışarı çıktılar.

İşgal güçleri baskıncıların girmesi için önceden Mağribliler Kapısı'nı açmış ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde onların güvenliklerini sağlamak amacıyla güvenlik görevlileri yerleştirmişti.

Yerleşimciler Ramazan'ın dördüne tekabül eden Perşembe günü de kalabalık bir grupla Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemiş ve içeride tahrik edici tavırlarla dolaşmışlardı.

Dün gece de işgal güçleri Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyerek itikafa girmiş olanları zorla dışarı çıkarmışlardı. Bu yüzden Mescidi Aksa'da itikafa girmiş olan Müslümanlar burayı terk etmek zorunda bırakılmış ve geceyi yakındaki Kırmızı Minare Camisi'nde geçirmek zorunda kalmışlardı. Olaylar esnasında itikafa girenlerin yaşlılarından 12 kişi yaralanmıştı.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir