• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
“Ramazanın ruhuna uygun bu etkinlik için teşekkür ediyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ramazan ayının geleneğini yaşatmak ve toplumsal kaynaşmayı, birlik ve beraberliği ve dayanışmayı daha da güçlendirmek amacıyla ramazan ayının manevi iklimine uygun etkinlik düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen ramazan etkinliğine katılan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Ak Parti Millet Vekili Osman Ören, muhtarlar, kurum müdürleri ve vatandaşlar Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte iftarlarını açtı.

Vatandaşlar, akşam namazını kılmak için etkinlik alanından ayrıldı. Kılınan teravih namazı öncesi çocuklar için Hacivat Karagöz, kukla, palyaço şov, semazen gösterileri düzenlendi. Ardından etkinlik alanına gelen Gurup Tillo okuduğu ilahilerle davetlilere duygulu anlar yaşatırken vatandaşlar ise okunan ilahilere eşlik ettiği görüldü.

İftar sonrasında gazetecilere açıklama yapan Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Valilik olarak ramazan ayında vatandaşlarımıza böylesi güzel bir ramazan etkinliğini huzur ve güven içerisinde düzenlemeyi uygun gördük. Katılım sağlayan bütün Siirtli vatandaşlara, çalışma arkadaşlarım ve basın mensuplarına teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşla beraber aynı sofrada buluşmak mutluluk veriyor”

Birlik ve beraberliğin simgesi olan böylesi iftar sofralarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ak Parti Millet Vekili Osman Ören, "Bu etkinliği düzenlediği için Valimize teşekkür ediyorum. Siirt’in fakiri ve her kesimden vatandaşla beraber aynı sofrada buluşmak ve orucumuzu açmak bizlere mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.

“Bu tür birlikteliklere her zamankinden daha fazla muhtacız”

"Bugün burada düzenlenen etkinlik her ne kadar bir eğlence görüntüsü veriyor olsa da aslında ramazan maneviyatını ve coşkusunu yaşamaya geldiklerini" belirten Alaattin Güven, "Bugün burada ve Türkiye’nin her yerinde bu tür aktiviteler nasıl yapılıyorsa Siirt’te de düzenlenmesi bizleri sevindiriyor. Bu birlikteliklere her zamankinden daha fazla muhtacız. Çünkü dünyanın her yerinden ülkemize karşı saldırılar varken, küfür ayağa kalkmışken birlik ve beraberliğimizin burada pekişmesi çok önemli. Kalben ve yürekten Siirt Valiliğine ramazanın ruhuna ve maneviyatına uygun düzenlediği bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“İslam’ın ruhuna uygun bu tür etkinlikler olursa çok güzel olur”

"Siirt Valiliğinin ramazanın ruhuna ve maneviyatına uygun bir etkinlik düzenleyeceği haberini aldığı için bu etkinliğe geldiğini" dile getiren Reşit Özer, "Etkinlikte çok güzel ilahiler söylendi. Çocuklar için gösteriler hazırlandı. İslam’ın ruhuna uygun bu tür etkinlikler olursa çok güzel olur. Çünkü bizler Müslümanız ve İslam’ın emrettiği gibi hareket etmek zorundayız. İslami olduğu sürece bir Müslümanın eğlenmesi de haram değildir. Önemli olan ırkçılık yapmadan 3 dilli olan bu güzel şehrimizde birlik olmak ve burada bulunmamızdır.” şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir