• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz  SAYGILI OLUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çarşamba günü mecliste yaptığı konuşma sırasında büyük bir saygısızlığa imza attı. Mübarek Ramazan ayında bulunduğumuz bugünlerde hem ekranları başında hem de mecliste o an oturan oruç tutanların hassasiyetini hiçe sayarak su içti. Kendisine ‘burası Müslüman bir ülke’ diyen AK Partili vekile ‘siz kul hakkı yiyorsunuz’ diyerek ilginç bir şekilde kendini savundu. Ayrıca CHP İstanbul İl Teşkilatı, Canan Kaftancıoğlu başkanlığında yapılan toplantının fotoğrafını paylaştı. Toplantı iftardan önce olmasına rağmen katılanların önündeki tabaklar ve sular ise dikkat çekti. Tüm bu olayları gazetemize değerlendiren Alimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, “Tahriklere gelmeden meşru hakkımızı kullanarak bunlara karşı durmamız gerekir. Kimsenin milletin inancına hakaret etmeye hakkı yoktur. Oruç tutmazsa bile saygı göstermek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN DEĞERLERİNE SAYGISIZLIĞI LAİKLİK ARAKASINA SAKLANARAK SAVUNDU

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, kürsüde yaptığı konuşma sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptal edilmesine tepki gösterdi ve AK Partiyle MHP'yi eleştirdi ardından Ramazan ayında olmamıza rağmen kürsüdeki suyu içti. Konuşmasının ardından kürsüden inen Köse'yi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç şu sözlerle uyardı:  "Siz önce kürsüden milletin Ramazan ayına saygı gösterin. Burası Müslüman Türkiye'nin kürsüsü" AK Partili Kılıç'a cevap HDP'nin Süryani Milletvekili Tuma Çelik’ten geldi. Çelik, "Müslüman Türkiye değil, laik Türkiye burası, ben Müslüman değilim" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine milletin hassasiyetlerini hiçe sayarak meclis kürsünde ramazan ayında su içen vekil Köse kendisini muhataplarına ‘din sömürüsü yapıyorsunuz kul hakkı yiyorsunuz’ diyerek savundu. CHP’li vekilin bu davranışına sosyal medyadan tepki yağdı. Oruç tutanlara karşı saygı bekleyen vatandaşlar, CHP’li vekilden özür bekliyor.

CHP İL BAŞKANLIĞINDAN ORUCA SAYGISIZLIK FOTOĞRAFI

Bir diğer saygısızlık ise CHP İstanbul İl Başkanlığında yaşandı. Canan Kaftancıoğlu başkanlığında toplanan CHP’liler önlerinde tabaklarla ve sularla poz verdi. İftarı bekliyorlar diye düşünenler için ise şu bilgiyi vermekte yarar var. İstanbul için iftar saati: 20.13 İstanbul İl Başkanlığının hesabından paylaşılan fotoğraf ise saat 19.50’de ve çoğu tabak, çay bardağı boş.

“TAHRİK ETMEK İÇİN BUNU YAPIYORLAR”

Ramazan ayına saygısızlığın amacını ve olması gerekeni gazetemize değerlendiren Alimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, “Herkesin kendi inancını yaşama özgürlüğü vardır. Bizde inandığımızı yaşıyoruz. Ama bu tür davranışlarla aslında meydan okumak istiyorlar. Birilerini cesaretlendirmek, tahrik etmek için bunu yapıyorlar. Hele ki milletin temsiliyet makamı olan meclis kürsüsünde bu davranışın sergilenmesi ‘halkın dini duygularına karşı bir hassasiyetimiz yoktur’ mesajı vermek içindir. Bundan dolayı fırsat buldukça bu tür tahrik edici davranışları yapıyorlardı. Fakat bunu ilk defa meclise taşıdılar. Bu cüreti nerden buluyorlar? Bu şimdiye kadar görülmemiş bir durum. Daha önceki CHP milletvekilleri de aynı görüşte belki de daha aşırıydılar fakat mecliste milletin değerlerine açıktan karşı durmamışlardı.” dedi.

“DAHA HASSAS OLMALIYIZ”

CHP’li vekilin davranışının kınanması gerektiğini ifade eden Şenlik, “Bu konuda biz Müslüman halkın da eksikliği vardır. Bu tür davranışlara karşı sessiz kalmamalıyız. Duyarlılığımız azalmasaydı bu tür bir davranışı yapmaya cesaret edemezlerdi. Daha hassas olmalıyız. Tahriklere gelmeden meşru hakkımızı kullanarak bunlara karşı durmamız gerekir. Kimsenin milletin inancına hakaret etmeye hakkı yoktur. Oruç tutmazsa bile saygı göstermek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir