• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Bingöl’de Ramazan’ın ilk cuması huzur içinde kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöllü vatandaşlar Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için camilere akın etti. Havaların serin olduğu kentte, cuma namazı için özellikle merkezi camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp, dua için ellerini açtılar.

Cuma namazı için camiye gelen çok sayıda insan verilen vaazı dinledi,  Camiye gelen yaşlı, genç, çocuk beraber cuma namazı için saf tuttular.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu "Ramazan ve infak" konulu hutbe irad edildi.

Kılınan cuma namazı sonrasında konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, Ramazan ayının ilk cumasını her yerde olduğu gibi Bingöl’de de huzur içinde kıldıklarını dile getirdi.

Müftü Genç,  şunları söyledi:

"Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki ramazan-ı şerifimizin ilk cumasını ilimizde cemaatimizle birlikte idrak ettik.  Bütün camilerimiz tıklım tıklım.  Ülkemiz genelinde de öyle, İslam dünyasında da harem-i şerifler de kutsal bölgelerimizde ramazan-ı şerifin ilk cuması Cenab-ı Allah'a şükürler olsun dolu dolu geçti.   Ramazanımız Kur’an'ı Kerimler, mukabeleler,  selatu selamlar ve hatm-i tehliller ile tüm güzellikleriyle devam ediyor.  Zekât, sadaka-i fıtırlarla ramazan-ı şerifi halkımız dolu dolu yaşamaya çalışıyor.  Allah, eksiklerimizle beraber kabul eylesin inşallah.  Önümüzdeki Kadir gecesine, sonunda da inşallah bayrama, hakiki bayram olan cennet-i cemaline bizlere kavuştursun.  Kardeşliğimizi daim eylesin. İslam ümmetinin üzerindeki kara bulutları kaldırsın.  Kudüs’ümüze özgürlük nasip eylesin inşallah. Suriye'de Arakan'da, Bosna-Hersek'te Afrika, Yemen’de sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarının kısa zamanda bertaraf eylesin inşallah.  Huzur içerisinde bir hayat ve güzel bir medeniyet kurarak hayırlı bir hayat yaşamayı Canan Allah bizlere nasip eylesin." (Nihat Kanat-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir