• DOLAR 34.196
  • EURO 38.09
  • ALTIN 2890.827
  • ...
"Hatimle teravih biraz uzun ama daha güzel"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkezde her ramazan farklı bir camide kılınan hatimle teravih namazı bu ramazan Güneş Camii’nde kılınıyor. Yatsı namazının kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazını, hafız görevliler kıldırıyor.

Hatimle teravih namazı kıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Saadettin Vergili, "Burada huşu içerisinde bu mübarek ramazan ayında hatimle teravih namazımızı kılmaya geliyoruz. Eşlerimiz yan tarafta, bizler de burada görevli imam hatip yetkililerin sorumluluğunda, güzel de bir kıraatleri var. Huşu ve gönül rahatlığıyla ibadetlerimizi burada yapıyoruz. Allah bu ibadeti herkese nasip etsin. Hatimle teravih, ramazanın başından itibaren başladı. Hatimle teravihler Batman’da farklı camilerde kılınıyor. Diğer teravihler biraz hızlı kılındığı için kimi İslam âlimleri hatimle teravih namazının daha evla, sabrının ve sevabının daha fazla olduğu düşüncesiyle biz bunu bu şekilde idrak etmeye çalışıyoruz. Buradaki duygu anlatılmaz, nasıl Mescid-i Nebevi ve Kâbe’yi Muazzama'da teravihler ve diğer farz namazları kılınıyorsa oradan aldığımız huşunun benzerini burada alıyorum." diye konuştu.

"Bu namazın sevabı daha fazladır"

Hatimle teravih namazı kılmanın sevincini yaşadıklarını belirten Süleyman İslam, "Hatimle teravih insana çok güzel duygu veriyor. Belki 7-8 senedir Batman’da hatimle teravih namazı kılınıyor. Biz grup olarak da devamlı katılıyoruz. Hatimle teravih güzel bir duygu veriyor. Batman’da hatimle teravihe daha fazla katılım olması gerekirken maalesef bu kadar oluyor. İnşallah bu böyle devam eder. Bu namazın sevabı daha fazladır, en azından bir ay boyunca her gün bir cüz okunuyor, ay boyunca buna devam edenler bir hatim sevabı kazanıyor. Onun için güzel bir şeydir. İnşallah her ramazan devam edecektir ve Müslümanlar için hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

"Hatimle teravih biraz uzundur ama daha güzeldir"

Cami cemaatinden Metin Bati ise şunları söyledi: "Ben daha önce teravihlerimi memlekette kılıyordum. Batman’da üniversite okuyorum. Batman’ın yabancısı olduğum için hatimle teravihlerin nerede kılındığını bilmiyordum. Sonradan öğrendim ki Güneş Camisi'nde kılınıyor. Teravihlerimizi burada kılmaya başladım, inşallah teravihlerimi hep burada kılacağım. Özellikle gençlerin bu tür teravihlere gelmelerini bekliyoruz. Hatimle teravih biraz uzundur ama bilincine varsak daha güzeldir. Hem teravihlerimizi kılıyoruz hem de ramazanın sonunda hatmimizi de tamamlarız. Çok güzel bir duygudur." (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Fatih Akgül –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir