• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Siirt'te 'Öncelik hayatın öncelik yayanın' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' projesi kapsamında Siirt'te etkinlik düzenlendi.

Merkez Yeni Mahalle Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu önünde düzenlenen etkinlikte, durdurulan araçlara broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı. Kentin farklı noktalarında trafik polisleri tarafından sürücülere, Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikleri içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Şehrin işlek caddelerinde ve okul önlerinde düzenlenen uygulamada trafik polisleri sürücülere uyarıda bulunurken, yayaların da güvenli bir şekilde karşıya geçmesini sağladı.

Bu uygulamanın okul önlerinde yapılmasının çok önemli olduğunu belirten ve aynı zamanda öğretmen olduğunu ifade eden Selim Yalçın, “Öğrencilerimizin daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için hayata geçirilen bu uygulama çok güzel oldu." ifadelerini kullandı.

Trafik ışıklarının olmadığı yerde artık daha güvenli bir şekilde geçebileceklerini dile getiren vatandaşlardan Kinyas İçen, herkes için çok güzel, yerinde bir kampanya olduğunu söyledi.

Artık rahat ve güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebileceklerini belirten İçen, "Bu uygulama hem yayalar hem de sürücüler için güvenli oldu. Çocuklarımızla rahatça geçebileceğiz. Bu şekilde kazaların önüne de geçilir, diye düşünüyorum." dedi.

Yaya öncelikli trafik kanunu ile artık araç sürücülerinin, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak işaret veya levhalarla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayaya ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale geldi. (Murat Orhan-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir