• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hatimle kılınan teravihe yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayının en önemli sünnetlerinden olan teravih namazının hatimle kılındığı Hoca Ömer Camii'ne gelen vatandaşlar camiye sığmadı. Cami içerisinde yer bulamayan kimi vatandaşlar caminin avlusunda namaza durdu.

Erkeklerin yanı sıra bayanların da yoğun ilgi gösterdiği hatimle kılınan teravih namazı için Adıyamanlılar iftardan sonra gelip camide saf tutarak namaz vaktini bekledi. Namaz öncesi ramazan ayının kıymet ve ehemmiyeti üzerine verilen vaazı dinleyen cami cemaati, namaz sonrası hep birlikte el açarak dua ettiler.

Adıyaman'da tek bir camide hatimle teravih kılındığını dile getiren vatandaşlar, hatimle kılınan namazın verdiği huzur ve tadın farklı olduğunu belirterek, bu uygulamanın birkaç camide daha hayata geçirilmesini talep etti.

Üç ayrı hafız tarafından kıldırılan teravihte vatandaşlar hem namaz kılıp hem de bir hatim daha yaptıklarını söylediler.

"Bu şekilde namaz kılmaya alıştık"

Yaklaşık 10 senedir hatimle namaz kıldığını dile getiren Haci Mehmet Çetin, "Hatimle teravih kılmak bize hoşluk veriyor, bizi sevindiriyor. Normal vakitlerde kıldığımız namaz gibi geliyor bize. Hemen bitiyor. Alışmışız bu şekilde namaz kılmaya, bırakmayı düşünmüyoruz, bırakmayacağız da." dedi.

Aydın Mengelli da "Daha önceki yılarda farklı camilerde kıldım. Camimiz biraz dar daha geniş bir yer olsa daha güzel olur. İnsana huzur veriyor. Huşu içerisinde kılınıyor. Bu ramazanın ayrı bir güzelliğidir. Rabbim kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirsin. Bunlar ramazanın bereketidir. Allah devamını getirsin." ifadelerini kullandı.

Yusuf Kaygusuz ise "15 senedir cüzle kılıyorum, insana bir huşu veriyor. Cüzle teravih kılmak farklı bir güzelliktir." dedi.

"Gelip kılan namazın tadını alacaktır"

Hatimle teravih kılmadığı zamanlarda kendisinde bir eksiklik hissettiğini ifade eden Sait Fırat, şunları söyledi:

"Ben 10 seneden fazladır hatimle namaz kılıyorum. Bazen il dışına çıkmak zorunda kaldığım zaman orada kıldığım teravihlerde sanki kılmamış gibi oluyorum. Hatimle namaz kılmayı seviyorum. Bir camide olması yeterli değildir. İki veya üç camide olması daha iyi olur. Teşvik için iki mahalleyi birleştirerek bir hatimle kıldıran cami olsa çok güzel olur. Diğer namazla arasında 15-20 dakika fark var. Gelip kılan namazın tadını alacaktır."

"Rahatsızlığım nedeniyle kılamayacağıma üzülüyordum"

Hasta olduğundan dolayı hatimle teravih kılamayacağına üzüldüğünü ifade eden Abdullah Keskin "Çok güzel bir duygudur hatimle teravih kılmak. Bu sene biraz rahatsız olduğum için kılamayacağıma üzülüyordum. Allah'ın izniyle yine geliyorum. 15 seneden beridir bu şekilde namaz kılıyorum. Allah'u Teâlâ herkese cüzle namaz kılmayı nasip etsin." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir