• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Hükümet Bizzat Yasak Koyucu Olduğunu Gösterdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerini düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete`de yayımlandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler giyecekleri kıyafetlerde serbest bırakıldı. Ancak bu düzenlemeye başörtüsü serbestisinin yer almamasına Özgür Eğitim-Sen`den tepki geldi.
 
Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer adına yapılan açıklamada, "MEB`e bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, dün Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik ile başörtüsü yasağının devamına karar verilmiştir" denildi.
 
Hükümetin bu karar ile 28 Şubat sürecinden beri devam ede gelen başörtüsü yasağını devam ettirmekle kalmadığını, bizzat yasak koyucu olduğunu gösterdiğini belirten Sevinçer, "Yönetmelik ile tek tip üniforma giyme zorunluluğu kaldırılarak bir özgürlük havası estirilmeye çalışılmakta, beri taraftan başörtü yasağının savunuculuğu yapılmaktadır. Hükümetin adeta hem nalına hem mıhına olarak tarif edilecek olan bu tutumunu kabul etmek mümkün değil" şeklinde tepki gösterdi.
 
"Bu Kararı Şiddetle Protesto Ediyoruz"
Sevinçer, "Kız öğrenciler, İmam-Hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur`an`ı Kerim derslerinde başlarını örtebilirler" denilerek özgürlük havası hissettirilmeye çalışılan yönetmelikte başka bir madde de ise açıkça "Okul içinde baş açık olur" denilerek başörtüsünün yasaklandığını kaydetti.
 
Bu durumda hükümetin, İmam-Hatip okulları ile seçmeli Kur`an`ı Kerim derslerinde başörtüsünü yasaklamadıkları için şükretmemiz gerektiğinin de farkında olduklarını kamuoyuyla paylaşmak istediklerine değinen Sevinçer, "Bakanlar Kurulunun başörtüsü yasağını barındıran bu kararını şiddetle protesto ediyoruz. İleri demokrasi diyen hükümetin demokrasi anlayışı içersisinde başörtüsü özgürlüğünün bulunmaması başta eşleri başörtülü olan birçok hükümet yetkilisi olmak üzere, hükümeti destekleyen başörtülü binlerce vatandaş için esef verici bir durumdur" ifadelerini kullandı.
 
"İnancımız ve Kimliğimiz Pazarlığa Tabi Değil"
10 yıllık AK Parti iktidarında hala başörtüsü yasağının devam ediyor olmasını artık izah etmenin mümkün görünmediğine dikkat çeken Sevinçer, "28 Şubatçıların koydukları yasakları devam ettirme azim ve kararlılığında olan hükümet yetkililerini vicdanlı olmaya çağırıyoruz. 28 Şubatçılardan farklı olduklarını ortaya koymaya davet ediyoruz" dedi.
 
Her platformda bu milletin gerçek temsilcisinin kendilerinin olduğunu ifade eden hükümete seslenen Sevinçer, "Milletin başörtüsüne yapılan yılların zulmünü artık kaldırın. Tarih sizleri yaptıklarınızla muhakkak ki hatırlayacaktır" uyarısında bulundu.
 
İslami hassasiyeti olan tüm kesimleri Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamasına karşı en yüksek perdeden tepki vermeye çağıran Sevinçer, "Milli Eğitim Bakanlığını ve AK Parti hükümetini, şu veya bu zeminde inancımıza ve kimliğimize yönelik yasakçı, dayatmacı adımlar atmamaları için uyarıyoruz. İnancımızın ve kimliğimizin pazarlığa tabi olmadığını ifade ediyoruz" diye tepki gösterdi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir