• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır` Ulaşımında Vatandaş Mağdur Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da, başta Eğitim ve Araştırma Hastanesi, olmak üzere Diyarbakır D. Tip Cezaevi, 75 Yol, Musa Anter Cad, Yılmaz Güney, Yeniköy-Zümrütkent,-Nevroz Alanı ve Kayapınar Caddelerine minibüs güzergâhlarına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verilmediği için vatandaşların çok mağdur olduğu ortaya çıktı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise, Diyarbakır`da toplu ulaşım sisteminde hizmet veren araçların düzene girmesi iddiasıyla hat minibüsleri de dahil, toplu taşımanın tek sistem üzerinden yürütülmesi için toplu taşımaya havuz sistemini getirmeye çalışıldığı için, sözkonusu caddelere güzergâh izni verilmediği öğrenildi. Diyarbakır`da ki Hat Minibüsleri Kooperatifleri ise sorunu yargıya taşıyarak mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurdular.

 

Biz güzergâh olmayan yerlere güzergâh istiyoruz diyen sürücü ve kooperatifler ise vatandaşın kendilerini suçlu görmemelerini vurgulayarak sorunun Büyükşehir Belediyesi`nden kaynaklandığına vurgu yaptılar.

 

Kooperatif yetkilileri daha önce vatandaşların kendilerine sözkonusu güzergahların açılması için verdikleri dilekçeleri Büyükşehir Belediyesine verdiklerini ama Büyükşehir Belediyesi`nin bu dilekçeleri kabul etmediklerini iddia ettiler.

 

Kooperatif yetkilileri daha sonra,\" Halkımız yeni güzergâhların açılması için bize dilekçe yazsınlar bizde bu dilekçe ve şikâyetleri değerlendirip o dilekçelerle Belediye`ye başvuracağız\" diyerek minibüslerin gitmediği caddeler hakkında düşüncelerini, \"Şu anda güzergâh olmayan yerlerde bizim çalışmamız yasal olarak yasak. Oraya seferlerin yapılması için belediyenin izin vermesi gerekir\" ifadeleri ile dile getirdiler. (Osman İçli- M.Sait Adiyaman / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir