• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Başörtüsünün Yönetmelikle Yasaklanmasına Tepki Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda, kılık kıyafet yönetmeliği değişti. Yeni yönetmelikte kılık kıyafet serbestîsi tanınsa da başörtüsü kesin olarak yasaklandı. MEB`in yeni yasağına Türkiye`nin dört bir tarafında olduğu gibi Ağrı`dan da tepkiler yağmaya başladı. Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi ile Rehber-Der, başörtüsünün yasaklanmasını sert bir dille kınadı.

AK Parti, Darbecilerin Yapmadığını Yaptı
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, kıyafete özgürlük getirmenin ne manaya geldiğinin iyi bir açıklamanın yapılması gerektiğini belirterek, "Öncelikle kılık kıyafette getirilen özgürlükten ne murat edildiğinin iyi bir açıklanması lazım. Çünkü özgürlük insanların haklarını kısıtlamak, inançlarını kısıtlamak değildir. Ve alınan karar Müslümanları üzen, camiaları yaralayan bir karardır. Müslüman`ım diyen bir insanın böyle bir kararın altına imza atması esefle karşılanır. T.C. Hükümeti Hilafetin kaldırılmasından bu yana Müslümanlara çeşitli komplolar, entrikalar, baskı ve yıldırma politikaları uygulamıştır. T.C. Hükümeti ve yetkilileri, Anayasa ve kanunların içine bu zamana kadar başörtüsü yasaktır diye bir kavram, madde koymamışlardır. Ama bu dönemde Müslümanların umutla baktığı AK Parti Hükümeti, darbecilerin yapmadığını yapmıştır. Buda Müslümanları yaralamıştır. Dileğimiz bu yanlıştan biran önce dönülmesi, bu kararı alanların Müslüman camiasından özür dilemesi gerekmektedir. Bu kararı alanlar, halkın vicdanında hesap verecekleridir" dedi.

Laik Sistemi Memnun Etme Gayretinden Vazgeçin!
Rehber-Der Başkan Yardımcısı Hasan Özbay ise "Yıllarca dindar halkın kanını adeta yarasa gibi emen, karanlık zihniyetin bittiğini, halka hesap vereceklerini düşünürken, bugün onları yargılayan zihniyetin geçmişle pek bir farklarının olmadığını gördük. Tek farklarının Maşallah ve İnşallah`tan başka bir şey olmadığını gördük. Başa geldiklerinden beri Laik zihniyeti memnun etmekten bir an bile geri durmayan hükümet acaba ne zaman bu dindar halkın taleplerine ciddi manada kulak verecek, sorunlara eğilip çözüm bulacağını merak ediyoruz. Dinimizde bir kötülük yaptığımız zaman, hemen ardından bir iyilik yapıp telafi edilmesi gerektiğini bildiriyor. Bugün ki hükümet tam tersi bir uygulama yürütüyor. Önce İyilik yapıyor, ardındaki icraatlar hükümetin yaptığı iyilikleri gölgede bırakacak şekilde bir siyaset uyguluyor. Peygamber Efendimizin hayatı ve Kur`an-ı Kerim`in seçmeli ders olması, özellikle İmam-Hatip ortaokullarının açılması bizi memnun etti. Bu güzelliklerin hemen ardından başörtülülere engel koymaları, Anayasadaki sınırların kesin olarak belirtilmesi bu zihniyetin nasıl bir siyaset uyguladığını hala anlamış değiliz. Yıllardır söylüyoruz, Ak Parti hep gürleyen ama yapmayan bir siyaset uygulamıştır. Buradan Hükümete sesleniyorum, bu uygulamanızın daha fazla bacımıza zarar vermeden biran önce geri çekin" diye konuştu. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Mağlay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir