• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Başörtüsü Yasağı İnfial Uyandıracak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Milli Eğitim Bakanlığı`na (MEB) bağlı okullarda, öğrencilerin kılık kıyafetini düzenleyen yeni yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlandı.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesini ardından yapılan tepkileri yerinde bulan sosyolog Vahid Eser, öncelikle bakanlar kurulunun çıkarmış olduğu kılık kıyafet yönetmenliğini okuduğunu ifade eden Eser, "Bunu hayretle ve endişeyle karşıladım. İmam Hatip dışındaki liselerde serbest bırakılmaması toplumda büyük bir infial uyandıracağı kanaati bende hasıl oldu. Gerçekten yüzde 99`u Müslüman olan bir toplumda okullarda başörtüsü serbest olması gerekiyordu. Yasal düzenlemeler bu yönde olması lazımdı. Toplumun beklentisi bu yöndeydi. Ama bu güne kadar yasal düzenleme olmadığı halde yönetmenlikler var olan serbestliğin önünde olan bazı kısıtlanmaların olmasını doğru bulmuyorum, kınıyorum. Toplum duyarlılığını er geç sergileyecektir. Toplumun beklentilerinin biran önce karşılık bulması gerekirken aksi bir istikamette böyle bir kararın çıkması doğru değildir" dedi.

Sosyolog Eser, "28 Şubat sürecini hepimiz biliyoruz. 28 Şubat`ı hepimiz görüp yaşadık. Bu darbenin en büyük sebebi başörtüsüydü. Başörtüsüne savaş açanların, düşmanlık yapanların akıbeti ne olduğu hepimiz görüp şahit olduk. Bu noktada duyarlılık göstermesi gereken yöneticilerimizin, başörtüsü konusunda kısıtlamaya gitmeleri doğru bir davranış değildir. Allah korusun onların akıbeti 28 Şubat sürecinde halka zülüm edenlerin akıbeti gibi olmasın! Bu noktada da duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir