• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Başörtüsü Namus Borcu Olanlar Başörtüsünü Yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda, öğrencilerin kılık kıyafetini düzenleyen yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra toplumun her kesiminde tepkileri de beraberinde getirdi. Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren sözkonusu genelge ile okullara başörtü yasağı getirildi. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, lise öğrencilerine MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında da ilgili disiplin hükümleri uygulanacak.
 
Genelge Geri Çekilsin
Memur Sen-Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş yaptığı basın açıklaması ile 15 yıldır görev yapan, 3 dönemdir iktidarda olan bir hükümet bakanının böyle bir genelgeyi yayınlamasının herkesi derinden üzdüğünü ve çok şaşırtıcı bir genelgeye imza attığı söyleyerek, bir an önce genelgenin geri çekilmesini istedi.
 
Genelge ile Çocuklarımız Arasında Ayrıcalık Konuldu
"Daha öncede başörtüsü sorununun çözümü için vaatlerde bulunan gerek başbakan olsun gerek başbakan yardımcıları olsun ve gerekse milletvekilleri olsun hata `Başörtüsü namusumuzdur` diyecek derecede Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bile bu konularda görüşlerini bildirirken çocuklarımız kamu dahil başörtüsü sorununun çözülmesini beklerken böyle bir genelgenin yayınlanmasına bir anlam veremiyoruz" diyen Memiş, İmam Hatiplerde başörtüsünün serbest diğer liselerde yasak zihniyetinin çocuklarımız arasına ayrıcalık koyduğunun altını çizdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu uygulamasının ilk olmadığı ve son da olmayacağını ifade eden Memiş, Milli Eğitim Bakanı`nın sözkonusu genelgeyi derhal geri çekip bu konu ile ilgili olarak acile çözüm üretmesi çağrısında bulundu.
 
Memiş açıklamasının devamında "Milli Eğitim Bakanlığı`nın sadece İmam Hatip`lerde bu tür sorunların çözümü noktasında, diğer okullarda sanki diğer çocuklar Müslüman evlatları değil de, diğer çocuklar inançları gereği okullara gitmiyor da, diğer çocuklar bu ülkenin çocukları değil, gibi hareket eden Milli Eğitim Bakanının bu tutumunu şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullanarak, Gaziantep ve Adana il Milli Eğitim Müdürlerinin, Milli Eğitim Bakanı`na güvenerek, akıl almaz uygulamaları yaptığına dikkat çekti.
 
CHP`nin Bile Bu Millete Yapmadığını Ak Parti Hükümeti Yaptı
Memiş daha sonra "Siz bir yandan `Başörtüsü sorunu bizim namusumuzdur bu sorunu biz çözeceğiz` diyorsunuz diğer yandan CHP`nin bile bu millete yapmadığını, Ak Parti Hükümeti olarak sizler daha beterini yapıyorsunuz. 3 dönemdir artık sizin hiçbir bahaneniz kalmamıştır" ifadelerine yer verdi.
 
Bir İleri İki Geri Mantığından Vazgeçin
"Ya bu millete verdiğiniz sözleri tutunuz ya da milletin inancından elinizi çekiniz" diyen Memiş, iktidarı `Bir ileri iki geri` mantığından vazgeçmeye davet etti. Bu tür uygulamalarda kendilerinin samimi bir şekilde Başbakan`dan sorunun derhal çözümünü beklediklerini sözlerine ekleyen Memiş basın açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü: " Milli Eğitim Bakanlığı`nın yaptığı bu yanlış uygulamayı Başbakan`ın görmesini istiyoruz. Aksi takdirde artık Müslüman halk olarak her türlü demokratik tepkimizi koyacağız ve bu konu ile ilgili olarak STK`ları da göreve çağırarak her türlü tepkimizi demokratik bir ortamda ortaya koyacağız. Genelgenin acilen geri çekilmesini bekliyoruz."
 
Milli Eğitim Bakanı Sorunu Beter Hale Getirdi
Milli Eğitim Bakanlığı başörtüsü sorununu karıştırarak daha beter hale getirdiğine vurguda bulunan Memiş, aynı zamanda kamu da kılık kıyafetin serbest olmasını talep ederek, "Çünkü15 yıla yakın bir görev ve hizmettesiniz artık bu sorunları çözün artık yeter diyoruz.
 
Memiş son olarak tüm siyasilere seslenerek "Başörtülü bacılarımızın üzerinde siyaset yapmayı bırakın artık" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir