• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından organize edilen Oda/Borsa proje yarışmasının sonuçları, TOBB 75’inci Genel Kurulu’nda açıklandı. Yapılan oylama sonucunda ‘Girişimcilik’ dalında verilen ödülü,

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik etmek amacıyla kurduğu ve faaliyetleri İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İstanbul Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Mekanizmalarının Kurulumu Projesi aldı.

Girişimcilik Ödülü’nü İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan törende İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu ve BTM Direktörü İbrahim Elbaşı da bulundu.

 İTO Başkanı Şekib Avdagiç, iki yıl önce kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin, yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin hayallerine ortak olduğunu belirtti. Avdagiç, BTM’nin hali hazırda 120 civarı girişime ve 300 civarında girişimciye ev sahipliği yaptığı bilgisini verdi.