• DOLAR 34.235
  • EURO 37.549
  • ALTIN 2877.797
  • ...

Alanında Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı olan "Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı" sona erdi. Dünya halı sektörünü Gaziantep’te buluşturan fuar, 89 ülkeden 14 binin üzerinde sektör profesyonelini ağırladı.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) işbirliğinde Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından 12'nci kez düzenlenen fuar büyük bir ilgi gördü.

4 gün boyunca on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, hedefledikleri gibi kendi rekorlarını kırdıklarını ve ziyaretçi sayısında yüzde 20 artış sağladıklarını söyledi.      

Gaziantepli halıcılara teşekkür eden Yıldırım, "Yüz akımız halı sektörü için ticaret odası olarak 12 yıldır düzenlediğimiz fuarlar ile sektörün küresel pazarlara taşınmasına aracılık ediyoruz. Paydaşlarımız olan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası ile tek hedefimiz; bu sektörün başarısını sürdürülebilir kılmak. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ile birlikte 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz fuarda biz gördük ki bu hedefe ulaşmak için gücümüz var. Bu gücü oluşturan Gaziantepli halıcılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Fuarın organizasyonunda sektör temsilcilerinin taleplerini de dikkate aldıklarını vurgulayan Yıldırım, "Sektör temsilcilerimiz bu fuarın, İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarının akabinde düzenlenmesinin profesyonel ziyaretçiler için daha verimli olacağı görüşündeler. Fuar ziyaretçi sayısındaki yüzde 20 artış da bu öngörüyü doğruladı. 'Domotex Turkey 2019'a 14 ülkeden 203 katılımcı firma 89 ülkeden 14 binin üzerinde ziyaretçi ile önemli bir başarıya imza attı." şeklinde konuştu.

Domotex Turkey'in, Türkiye halı ve zemin kaplamaları sektörünü uluslararası alanda yine büyük bir başarıyla temsil ettiğini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın ise yıla damgasını vuran bir fuarı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)