• DOLAR 34.308
  • EURO 37.516
  • ALTIN 2921.529
  • ...
Yasakçı Zihniyete Bir Tepki de Bitlis`ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Eğitim Bir Sen Bitlis Şube başkanı Rasim Taşcan, Milli Eğitim Bakanlığı` (MEB)nın bu gün yayımladığı kılık-kıyafet yönetmeliğine tepki gösterdi.

Taşcan, \"Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu kılık kıyafet yönetmenliğinde ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize başörtü yasağını getirmesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Bunu öğrencilere dayatması elbette ki üzücü ve kabul edilemez bir vakadır\" dedi.

Hiçbir Yerde Bu Zulmün Benzeri Yoktur
Taşcan, \"Kenya bir Afrika ülkesi olup yaşam standartları Türkiye`nin çok gerisinde olmasına rağmen demokrasi olarak Türkiye`nin çok ilerisindedir. Yüzde 30 Müslüman olan Kenya`da çalışma alanında kılık kıyafet zorunluluğu yoktur. Baş açık olarak derse gireceksin diye bir zorunluluk yoktur. Kamu alanında ve her alanda kişi başörtüsüyle de çalışıyor. Öğretmen başörtüyle derse girebiliyor. Aynı şekilde öğrencide derse başörtüsünü takarak derse girebiliyor. Sakalı ve bıyıklı olarak kamu alanında çalışabilmektedir. Ama yüz 98 güya Müslüman olan bu ülkede insanların gerek kamu alanında gerekse öğrenim alanında örtüsüzlüğü dayatmak ne insanlığa nede savundukları demokrasi ilkesine sığmamaktadır\" diye konuştu.

Tesettür Üzerinde Allah`ın Dinine Savaş Açıyorlar
Bunun 28 Şubat yasakçı zihniyetinin kalıntıları olduğunu ifade eden Taşcan, \"Mademki kılık kıyafet yönetmenliği diyorsanız o zaman batıda bir öğrenci ve bayan öğretmen mini etekli, ruj dudaklı, kot pantolonlu, makyajlı bir şekilde okula gitmektedir. Bu da kılık kıyafet yönetmenliğine aykırıdır diye müdahale ediniz. Ama etmiyorsunuz. Çünkü amacınız kılık kıyafet yönetmenliği değildir. Amaçları Allah`ın emirlerini başlarının üzerinde taşıyan o örtünün ortadan kalkmasıdır. Bununla kalmayıp örtü üzerinde Allah`ın dinine savaş açmaktır. Görüyoruz ki bir kesim İslam`ın şiarı olan başörtüsüne tahammül edemiyor. Bu tahammülsüzlük bunların yolunu takip eden bunlardan öncekilerde tahammül edemeyip İslam şiarına savaş açmışlardı. Ama yaptıklarında başarı olamadıkları gibi bunlarda başarılı olmayacaklar. Bu hükümet ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş durumda toplumda ahlaki dejerasyon hat safhada, insanlar sevgide saygıdan mahrumdur\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir