• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Bu Karar İslam`ın Toplum Hayatından Çıkarılmasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Öğrencilerin kılık kıyafetini düzenleyen yeni yönetmelikle, tek tip kıyafet zorunluluğu kaldırılırken, başörtüsü ile ilgili olarak `okul için başı açık` ibaresinin yönetmeliğe eklenmesine halktan tepkiler geldi.
 
Yeni yönetmeliğe tepki gösteren Birecikliler, yüzde 99`u Müslüman olan bu ülkede böyle bir kararın alınmış olmasının üzücü olduğunu belirterek, bu kararın İslam`ın toplum hayatından çıkarılmasına yönelik bir karar olduğunu ve hükümetin bu işi düzeltmesi gerektiğini belirttiler.
 
"Bunun Yeniden Düzeltilmesini Bekliyorum"
Yüzde 99`u Müslüman olan bu ülkede böyle bir kararın alınmış olmasının son derece üzücü olduğunu ifade eden Birecik esnafından Müftah Arpacı, "Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Başta hükümet olmak üzere bütün siyasi partilerden, STK`lardan bu işin düzeltilmesi için gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyorum" dedi.
 
"Örtüye Engel Olmak Allah`ın Azabını Gerektirir"
Örtünmenin Allah`u Teala`nın emri olduğunu hatırlatan Arpacı, "Bu emrin uygulanmasını engellemek emrin sahibi olan Allah`ın azabını gerektirir. Bundan dolayı bu işi yapan hükümetten bu hatasını düzeltmesini talep ediyorum.
 
"AKP Örtü Konusunda Samimi Değil"
Ben Müslüman bir vatandaş olarak AKP`yi örtü konusunda samimi bulmuyorum. Eğer samimi olduklarını söylüyorlarsa bu konudaki samimiyetlerini bu yasak ve baskıları kaldırarak göstermeleri gerekiyor" dedi.
 
"Duyduğum Bu Haberle Şok Oldum"
Hükümeti bugüne kadar yaptığı politikada hep takdir ettiğini dile getiren ilçe esnafından Mikail Topçu ise, "Ama bu gün yaptığı bu iş bütün Müslümanları şoke etti. Bir anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Bütün Kıyafetler Serbest Olurken Müslüman`ın Örtüsüne Yasak Niye"
"Yönetmelikle kılık kıyafet serbest bırakılıyorsa Allah`ın emri olan başörtüsüne bu yasak nedir" diye soran Topçu, "Hayret ediyorum bu karar neye dayanılarak verildi. Mantığa sığdıramıyorum. Seçimlerdeki vaatleri ile bu uygulamaları çelişkilerle dolu takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Ve bir an önce bunun gerekçelerini açıklamalarını bekliyorum. Şunu belirteyim ki kimse bu güne kadar Allah`ın emirlerine karşı durarak başarıya ulaşmamışlardır. Bunu unutmamalarını istiyorum. Burası artık sözün bittiği yerdir" dedi.
 
"Bu Karar İslam`ın Toplum Hayatından Çıkarılmasına Yönelik Bir Karardır"
Tesettürle ilgili bu kararın İslam`ın özüne aykırı olduğunu ifade eden Resul Bozkurt da, bunun (bunu bilerek veya bilmeyerek) İslam`ın toplum hayatından çıkarılmasına yönelik alınan bir karar olduğunu söyledi.
 
"Bu Karar Müslüman Kadının Hayatını Kısıtlayan Bir Karardır"
Bu yönetmeliğin gerçekte özgürlükleri Müslümanca yaşamak isteyenler için kısıtlayıcı olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Herkesin özgürce, rahat huzurlu bir şekilde baskı görmeden yaşama talepleri dikkate alınıyor. Ama söz konusu Müslümanlar olunca özellikle Müslüman genç kızlarımız olunca (öğrenci veya memur ) onlara sen bizim istediğimiz şekilde giyinecek-yaşacaksın diyerek dayatmalarda bulunuluyor. Bu gayri ahlaki ve insani olmayan bir durumdur, vicdansızlıktır" dedi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir