• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'deki bir alışveriş merkezinin fuar alanında düzenlenen 6. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı (MAGROTEX 2019) açıldı.

Fuarın açılışına Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, meslek oda başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda iş adamı ve kurum temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışına; Mardin Valisi Mustafa Yaman, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.

4 Mayıs’a kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda (MAGROTEX 2019) tohum, gübre, yem, fidan, sulama üniteleri, seracılık, ilaçlama gibi tarım ve tarım teknolojileri ürünlerinin yanında gıda ürünleri de sergileniyor.

Yerli-yabancı 150 firmanın katıldığı fuarın açılışı katılım sağlayan protokolün kurdele kesimiyle gerçekleşti. Protokol üyeleri, daha sonra alandaki stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

“Türkiye tarım ülkesidir ama tarım ürünlerini ithal ediyor”

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin ve Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu hatırlatarak, ancak Türkiye’nin bu gün maalesef tarım ürünlerini bile ithal eden bir ülke durumuna düştüğünü söyledi.

Türk, “Büyük bir yanlışlık var, tarımın çok önemli olmadığını düşünenler aslında büyük bir yanılgı içindedirler. Eğer bir ülkede tarımla uğraşanlar kendini yaşatacak durumda değillerse o ülkenin ekonomisi gün geçtikçe kötüleşmesi anlamına gelir. Bugün burada çok güzel tarım ekipmanları var ama bunları alacak para çiftçinin cebinde yok.” dedi.

 “Hedefimiz 100 bin üzerinde ziyaretçiye ulaşmaktır”

Fuar Koordinatörü Mehmet Ünal da fuar alanında tarım, gıda ve hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan her türlü ürünün ve hizmetlerin sergilendiğini söyledi.

Ünal, “MAGROTEX 2019 fuarına doğrudan 75 firma katılmakta, yurt içi ve yurt dışında temsilcileri kanalıyla toplamda 150 firma ürünlerini sergilemekte olup fuarımız 25 bin metre kare alan üzerine kuruludur. Bu fuarda hedefimiz 100 bin üzerinde ziyaretçiye ulaşmaktır.” dedi.

“Devlet yetkililerin fuara katılmaması bizi üzmüştür”

Katılımcılar adına Bedrettin Karaboğa da, fuarda devlet yetkililerinin olmayışı kendilerini üzdüğünü dile getirerek, “Gönül isterdi ki; 4 Tarım Bakan yardımcısından biri burada olsun.” dedi.

“Fuarın hayırlı kazançlar sağlamasını temenni ediyoruz”

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Şube Başkanı Vedat Durak ise şunları söyledi:

“İl nüfusumuzun önemli bir bölümünün, temel geçim kaynağı olan, ihracat sanayimizin temelini oluşturan Tarımsal üretim varlığımızın daha modern üretim teknik ve ekipmanları ile güçlendirilmesi, bugün başlayacak fuarımızın katkıları ile perçinleşecektir. Mardin tarımcıları olarak umut ediyoruz ki; modern tekniklerle tanışacak üretim sistemimiz hem ilimizin hem de ülkemizin gelecekte daha büyük katkılar sunacaktır. Ziraat Mühendisler Odası olarak her zaman olduğu gibi meslektaşlarımızı, üreticilerimiz ve tarımın her sektöründeki girişimcilerimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Fuarımızın tüm taraflara ve özellikle Mardin tarımına hayırlı kazançlar sağlamasını temenni ediyoruz.” (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız