• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
5 yaşındaki çocuğun taciz edilmesini destekleyen sapığa tepkiler gecikmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendini "yaşam koçu" olarak tanıtan Çolpan Işın Taner, Küçükçekmece'de 5 yaşında çocuğun tacize uğraması olayına ilişkin çirkin bir paylaşımda bulundu. Küçücük bir çocuğun başına gelenlerle ilgili kan donduran ifadeler kullanan Taner, sosyal medya üzerinden, "Yılanın başı küçükken ezilmelidir. O çocuğun ailesi AK Parti’nin yemlediklerinden ise ve bir gün ortalıkta gezinip bilinçsizce AK Parti’yi destekleyenlerden biri olacaksa bunu yaşamış olması daha iyidir" ifadelerini kullandı.

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ
Taner'in iğrenç yorumuna tepki yağdı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, söz konusu paylaşımı okuduğunda dehşete düştüğünü söyledi. Bu kişinin insanlıktan nasibini almadığını vurgulayan Kalsın, şunları söyledi: "Bu insanın gözünü karartarak, bunu söyleyebilmesi normal bir ruh halinin işareti değildir.”

AKIL SAĞLIĞINI KONTROL ETTİRMEK LAZIM
“Bu, hiçbir tahayyülün, hiçbir görüşün, hiçbir inancın, kabul edebileceği bir durum değil. İnsan dehşete düşüyor. İnsanlık adına utanç duydum. Bu kişinin cezai ehliyeti var mı yok mu önce ona bakmak, akıl sağlığını kontrol ettirmek lazım. Bu sağlıklı bir ruh durumu değil. Kabul edilebilir değil.”

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILSIN
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, paylaşımı "insanlık dışı" olarak nitelendirerek şunları kaydetti: "Vicdanları yaralayan, insanlığımızdan utandıran, kin ve nefret dolu bu ifadeler için hukuki sürecin bir an önce başlatılmasını temenni ediyoruz."
 
AZMETTİRİCİ KONUMUNDA
İstanbul Düşünce ve Medeniyet Derneği Başkanı Fatih Sarıhan, “Ayrımcı söylemleri zihinlerindeki kirli düşüncelerin dışa vurmasıdır” dedi. Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği’nden yapılan açıklamada, “Ancak sapkın bir kişiliğin ürünü olabilecek bu yorumların aileye ve toplumumuzda ikinci bir travma yarattığı ortadadır” denildi. Türkiye Hukuk Platformu’ndan yapılan açıklamada da “Bu açıklama Taner’in aynı zamanda suçu işleyenlerin yanında azmettirici konumuna yer almasına neden olacak kadar şiddetli bir söylemdir” ifadeleri yer aldı.

3 ayrı suçtan dava açılabilir
Çolpan Işın Taner'in açıklamalarına hukukçular da tepki gösterdi. Avukat Büşra Altunay, bu paylaşımın açıkça suç teşkil ettiğini söyledi. Altunay, TCK'nin 216. maddesinde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunun düzenlendiğini ve bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırıldığını dile getirerek "Temennim, hak ettiği cezayı almasıdır" ifadelerini kullandı. Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, "Günümüzde sosyal medya insanların iletişimini sağlayan çok önemli bir mecra. Ancak burada ifade özgürlüğünü kullanan kişilerin başkalarının haklarını ihlal etmemeleri gerekmektedir. İhlalin başladığı anda hukuk bu kişilerin ifade özgürlüğünü korumaz" diye konuştu. Avukat Mehmet Fatih Yaşar, Taner hakkında hakaret, suçu övme ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından dava açılabileceğini söyledi.

Vicdansızlık
Çolpan Işın Taner'e bir tepki de CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'den geldi. "Çolpan Işın Taner'i kınıyorum ve vicdanıyla muhasebeye davet ediyorum" diyen Köse, "Bir çocuğu siyaset malzemesi yapmak vicdansızlıktır" dedi. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise "Bizim inancımızda mazlumun kimliği sorulmaz. Bu paylaşım, bu ifadeler asla kabul edilemez. Bence bu kişinin yargılanması lazım. Bu yazdıkları aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektedir. Anayasal suçtur" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir