• DOLAR 32.212
  • EURO 35.108
  • ALTIN 2471.384
  • ...
28 Şubatçıların Yapamadığını AK Parti Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)`e bağlı resmi ve özel okullarda; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslara ilişkin yayımlanan yönetmelikte yer alan `Okul içinde baş açık` ibaresiyle, okullarda uygulanan başörtüsü yasağına hukuksal zemin hazırlanmak istendiği belirtilirken söz konusu karara tepkiler yağmaya başladı.

 

AK Parti, Bütün Müslümanları Hayal Kırıklığına Uğrattı
Söz konusu yönetmelik hakkında İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Hukuksal Danışmanı Avukat Halis Yetkiner, "Bu gün edindiğimiz bilgiye göre; Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Bakanlar Kurulunca başörtüsüyle ilgili yeni bir yönetmelik yayımlandı. Benim bir hukukçu olarak anladığım şu ki bu yönetmelikle Adalet ve Kalkınma Partisi kendisine bu güne kadar oy veren bu güne kadar büyük bir iştiyakla, enerjiyle kendisini destekleyen bütün Müslümanları şahsen hayal kırıklığına uğrattı."dedi.

 

Bu Yasak Ak Partiye Nasip Oldu!
Söz konusu yönetmelikle başörtüsünün sınıflarda net bir şekilde yasaklandığına dikkat çeken Yetkiner; " Söz konusu yönetmeliği incelediğimiz zaman bakıyorum yönetmeliğin 4-e maddesinde asıl kural, başların örtülemeyeceği. Yani bundan sonra hiçbir öğrenci okullarda, ortaokullarda, liselerde başlarını örtemeyecektir. İstisnası sadece İmam Hatiplerde ve birde İmam Hatip programlarının uygulandığı diğer düz liselerdeki Kuranı Kerim derslerinde, din derslerinde örtebileceklerdir. Yani buradan anladığımız şu ki istisna belirlenmiş, asıl kural, temel kural olarak da başörtüsü yasaklanmıştır. Bu da demek ki uzun çabalardan sonra bu yasak Adalet ve Kalkınma Partisi`ne nasip oldu! Artık bundan sonrasını da kendileri düşünsünler.""dedi.

 

Bu Yönetmelik Müslümanlara Büyük Bir Darbedir
Söz konusu yönetmeliğin mütedeyyin halkımızı hayal kırıklılığına düşürdüğünü belirten Yetkiner; "Bundan Sayın Başbakan`ın haberi var mıdır, yok mudur?, bilmiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi`nin içerisindeki duyarlı insanların, duyarlı milletvekillerinin, duyarlı çevrelerin haberi var mıdır?, bilmiyorum. Bu yönetmelik Müslümanlara büyük bir darbedir. Eğer bir fırsatçılık değilse, tekrar ediyorum Adalet ve Kalkınma Partisi`ne oy veren kitleleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu güne kadar 28 Şubatçıların dahi bu açıklıkta bu netlikte çıkartmaya cesaret edemediği bir yönetmeliği Adalet ve Kalkınma Partisi çıkartmıştır. Bu cesareti kim gösterdi, nereden aldı, nasıl yaptı, bilemiyorum. Ama maalesef çok büyük bir hayal kırklığıdır. Bizim temennimiz, beklentimiz, en kısa zamanda ve çok kesin bir şekilde derhal bundan geri dönülmelidir. Bu yönetmelik tamamıyla iptal edilmelidir. Çünkü hiç olmaması, bu şekildeki bir düzenlemeden daha efdaldir, daha hayırlıdır."dedi.

 

AK Parti`ye Biraz Daha Şans Verenlerin Karşılaştıkları Şey İhanettir
Bizim, yıllarca, 1990`lı yıllarda, 28 Şubat döneminde bu iş için verdiğimiz mücadeleyi, çektiğimiz çileleri birçok insan biliyor. Burada yüzlerce çocuğumuz sırf başlarını örtüyorlar diye üniversitelerden, üniversitelerin son sınıflarından, son döneminde bir ay kala, iki ay kala okullarından atıldılar. Ve yıllarca beklediler Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde sevindiler. Problemimiz çözülecek, biraz daha süre verelim, biraz daha şans tanıyalım, yıllarca bu günü beklediler, böyle bir şans verdiler. 10 seneden sonra karşılaştıkları şeye bakınız, büyük bir hayal kırıklığı, hatta bana göre büyük bir ihanettir.

 

Tüm Müslümanları Bu Yönetmeliği Protesto Etmeye Davet Ediyorum
Söz konusu karara tepki verilmesi gerektiğini savunan Yetkiner; "Bu yönetmeliği Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde ya da Bakanlar Kurulu`nun önüne getirenler içerisinde kim tezgâhlamışsa, kim bunu düzenlemişse, kim bu maddeleri oraya sokuşturmuşsa, bunların Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde barındırılmaması lazımdır, kanaatindeyim.

 

Yıllardan beridir bu konuda mücadele eden, bu işin mücadelesini veren, onun dışında Adalet ve Kalkınma Partisi`ne canla, başla, gayretle destek veren bütün kuruluşları, kurumları, vakıfları, dernekleri ve bütün Müslümanları bu yönetmeliği protesto etmeye bu yönetmeliğin geri alınması için çaba göstermeye davet ediyorum." dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir