• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
BDP Ergani`de Umduğunu Bulamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağımsız Milletvekili Adayı Emine Ayna ve Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın`ın katılımıyla Ergani otogarında saat 12.30 da yapılması planlanan miting yaklaşık 1,5 saat gecikmeyle başladı. Etkinlik öncesi araçlarla Ergani caddelerinde miting için anonslar yapıldı, araçlar konvoy halinde tur attı.

Etkinliğin başlamasından önce sunucunun medyaya yüklenmesi dikkatlerden kaçmadı. Sunucu; "Diğer partilerin seçim araçlarına, bürolarına yapılan Molotoflu saldırıları gündeme getiren basın ne yazık ki BDP`nin seçim araçlarının durdurulup anons yaptıkları müziklerin sesini kısılmasını gündeme getirmiyor." dedi.

Açılış konuşmasını Kürtçe yapan Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, AKP`nin politikalarını eleştirdi. Konuşmanın kalan kısmını Türkçe devam etti.

Daha sonra söz alan Emine Ayna ise konuşmanın büyük kısmında Başbakan Erdoğan`a yüklendi. Ayna, Erdoğan`ı işgalci komutanlara benzeterek "Bölgeye gelmeden önce işgalci, öncü kuvvetlerini, polislerini gönderiyor. Adım başı polis yerleştiriyor. Sonra kendisi gelip işgal yapıyor." dedi. Konuşmanın devamında 12 Eylül darbesinin kendilerini bitiremediğini vurgulayarak "Erdoğan sen bizi asla durduramazsın." dedi.

Halktan fazla katılımın olmadığı etkinlikte 5-6 kez erkek katılımcılara "Kadınlara fazla yaklaşmayın, geri çekilin, kadınları rahatsız etmeyin" anonsu yapıldı. Etkinliğin sonunda seslendirilen Kürtçe şarkılara katılımcıların nakaratlarda eşlik etmeyince sanatçı, şarkının giriş kısmını 3-4 kez tekrar baştan seslendirdi. Sanatçının "Eğer daha gür bir sesle eşlik etmezseniz ben de devam etmeyeceğim" demesi üzerine katılımcılar nakaratlara eşlik etti.

Veysi Buran - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir