• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Çin'in imalat aktivitesinde büyüme Nisan ayında beklenmedik şekilde zayıfladı, ihracat siparişleri ve istihdam yeniden bir önceki aya göre geriledi.

Caixin/Martin tarafından hazırlanan İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Nisan ayında Mart ayında 50,8 puandan 50,2 puana geriledi. Ekonomistler ise Nisan ayında PMI'nın 51,0 puan olmasını bekliyorlardı.

Nisan ayında yeni ihracat siparişleri alt endeksi son 4 ayın en büyük düşüşünü yaşadı. Caixin'in araştırması Mart ayında son 5,5 yılın en hızlı istihdam artışını gösteren imalat sektörü şirketlerinin Nisan ayında faaliyet maliyetlerini frenlemek için yeniden istihdam azaltımına başladıklarını da ortaya koydu.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan imalat ve hizmet sektörleri satın alma yöneticileri endeksleri (PMI) de Nisan ayında beklenmedik şekilde geriledi. Dört ay aradan sonra Mart ayında ilk kez yükseliş gösteren ve 50,5 puana yükselen imalat PMI, Nisan ayında 50,1 puana düştü. Hizmet sektörü PMI da Nisan ayında 54,8 puandan 54,3 puana geriledi.

Veriler, Cin ekonomisinin uygulamaya konan destek tedbirlerine rağmen ivme kazanmakta hala zorlandığını ortaya koydu. İmalat PMI'da gerileme ve inşaat büyümesindeki zayıflık Çin'in sürdürülebilir bir ekonomik toparlanma üretmek için ne kadar daha teşviğe ihtiyacı olduğu konusunda tartışmaları başlatacak.