• DOLAR 32.662
  • EURO 35.423
  • ALTIN 2512.37
  • ...
Binlerce genç Çamlıca Camii'nde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdı.

Erbaş, namazın ardından yaptığı konuşmada, "Ne mutlu bizlere ki bu gök kubbenin altında, çocuk, genç, yaşlı binlerce Müslüman buluştuk, birlikte secde ettik, Rabbimize niyazımızı ifade ettik, eda ettik. Rabbim kabul buyursun inşallah." dedi.  

Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetlerini hatırlatan Erbaş, "Allah Resulü Efendimiz bütün insanlığa şu mesajı verdi; 'Benim ümmetimin gençlerinin, çocuklarının, benim ümmetimin mensuplarının elinden kitap ve kalem düşmeyecek.' Asırlar boyunca bu ümmetin çocuk ve gençlerinin elinden kitap kalem düşmediği zamanlarda hep yüceldik, hep yükseldik. Ama kitap ve kalem, öğrenmek, öğretmek bizden uzaklaşınca bu ümmet geriledi, zayıfladı. İnşallah bugün elinde kalem ve kitap olan öğrenme ve öğretme peşinde olan gençlerimiz var, umutluyuz." diye konuştu.

Erbaş, Hazreti Peygamberin bir hadisinde verdiği, kalbi camilere bağlı, neşeyi Rabbine ibadette arayan gencin kıyamet günü arşın gölgesinde gölgelenecek 7 sınıf insandan biri olacağı müjdesini hatırlatarak, "İşte burada gönlü, kalbi camiye bağlı, huzur ve neşeyi Allah'a ibadette bulan bir gençlikle bir aradayız, elhamdülillah." ifadelerini kullandı. 

Hazreti Peygamberin cehalet içerisinde olan insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için mücadele ettiğini belirten Erbaş, onun bu mücadelesinde yanında yer alan genç sahabeleri anlattı. Bugün de bu mücadelenin Hazreti Peygamberin genç, yaşlı bütün ümmetinin omuzlarında olduğuna dikkat çeken Erbaş, bu emaneti taşırken uyulması gereken rehberin Kur’an-ı Kerim ve Allah Rasulünün sünneti olduğunu kaydetti.

Programa, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir