• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam hatip öğrencilerinden Afrika için kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal projeler okulu öğrencileri, Afrika'da su kuyusu açmak amacıyla kermes düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen kermeste, evden getirilen yemekler satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirin Afrika'daki ihtiyaç sahibi insanlar için kullanılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Gaffari İzci, "Malum olduğu üzere Afrika'da binlerce insan susuzluk nedeniyle ölüyor. Öğrencilerimizden Mustafa ve İsmail'in böyle bir önerileri oldu. Bu genç yaşta bu duyarlılık ve hassasiyet için ben de kendilerine teşekkür ediyorum. Meslek dersleri öğretmeni Aslı Hanım da ben de varım deyince bizlere de bu işe yardım etmek ve katkı sağlamak düştü. Öncelikle bir 'İyilik Kulübü' kurduk. Çünkü insanlığı kurtaracak olan tek şey iyiliktir. İyilik, insanlığın temel farkıdır. İnsanları hayvanlardan ayıran en önemli farklılık iyiliktir. Bu manada biz de Adıyaman İmam Hatip Lisesi İyilik Kulübü olarak Afrika'daki susuz insanlara bir su kuyusu açalım dedik." ifadelerini kullandı.

Kermesi organize eden Öğretmenlerden Aslı Üşümez, öğrencilerin yemekleri evden getirdiklerini belirtti.

Üşümez, "Allah kısmet ederse okulumuz adına Afrika'daki susuz insanlara su kuyusu açmak amacıyla bu kermesi düzenledik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle hep beraber hazırladık. Rabbim emeği geçen tüm velilerimizden razı olsun. İnşallah daha nice güzel etkinliklerde buluşmak nasip olur." dedi.

Kermesi düzenlemeyi planlayan öğrencilerden Mustafa Gül de "Bizler en başta Afrika'daki susuzluğu araştırdık ve baktık ki milyonlarca insan susuzluk çekiyor. Bizler bu susuzluğa duyarsız kalamadık. İdaremizin ve aslı hocamızın desteğiyle Afrika'da kuyu açma projesi başlattık. Bu proje için Deniz Feneri derneğinden destek aldık. Okulumuzdaki öğrencilerin yoğun ilgisini görünce kermes düzenlemeye karar verdik. Bu kermesten gelen tüm gelir Afrika'daki su kuyusunda kullanılacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir