• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Suriyeli kardeşlerimizin üstündeki zulmün kalkması için çalışıyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Valiliğini ziyaret eden Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Sultan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Meclisin hedefi; aşiretlerin eliyle siyasi ve toplumsal bir oluşumun meydana getirilmesi, Fırat'ın doğusuyla Münbiç ve Tel Rıfat'ı PKK'den temizlemektir. Daha sonra Allah'ın izniyle tüm Suriye topraklarını kurtarmaktır.” dedi.

Suriyeli 150 aşiretin tek çatı altında bir araya gelerek oluşturduğu Kabileler ve Aşiretler Meclisinin bazı yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valiliğini ziyaret etti.

Geçen yılın aralık ayında kurulan Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisinin Başkan Yardımcısı Amir El Beşir ve bir grup yönetim kurulu üyesi, makamında ziyaret ettikleri Vali Mustafa Yaman ile görüştü.

Meclis Yönetim Kurulu Üyesi ve El Bu Benna Kabilesi temsilcisi Faysal Sultan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de bulunan bütün etnik yapıların bir arada bulunduğu 150 aşiret ve kabilenin meclisi kurduğunu söyledi.

“Meclisimiz, Kürt, Türkmen, Süryani, Hıristiyan ve Alevi aşiretlerini de kapsıyor.” diyen Sultan, Suriye’de bulunan halkların üstündeki zulmün kalkması için meclisi kurduklarını belirtti.

Sultan, “Meclisimiz, geçen yıl 21 Aralık'ta Suriye'nin Azez kentinde kuruldu. Meclisimiz, Suriye'nin diğer unsurları arasında yer alan Kürt, Türkmen, Süryani Hıristiyan ve Alevi aşiretlerini de kapsıyor. Meclisin hedefi aşiretlerin eliyle siyasi ve toplumsal bir oluşumun meydana getirilmesi, Fırat'ın doğusuyla Münbiç ve Tel Rıfat'ı PKK'den temizlemektir. Daha sonra Allah'ın izniyle tüm Suriye topraklarını kurtarmaktır.” dedi.

Sultan, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkilye halkına ve TSK'ya desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Meclis Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Muhammed Abbud da Suriye'de zulüm altında bulunan kardeşlerinin bu zulümden kurtarılması için meclisin kurulduğunu kaydetti.

“Bu meclisin kuruluş amacı Fırat'ın doğusunda bulunan Kürt, Arap, Süryani, Türkmen kardeşlerimizin üstünde olan zulmü kaldırmak ve bölgeyi terör örgütlerinden arındırmaktır." diyen Abbud, teröre destek verenlerin ellerini Suriye'den çekmesini istediklerini bildirdi.

Bölgenin, gerçek sahiplerine tekrar teslim edilmesini arzu ettiklerini dile getiren Abbud, “Türkiye hem Suriye'de hem Türkiye'de bulunan Suriyeli kardeşlerimize çok yardımcı oldu. Türkiye hükümetine, halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Müslümanlar olarak her zaman birbirimize bağlı olmalıyız. Bütün Müslüman ülkelerde tek vücut olacağız inşallah.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir