• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
Arbedeli Yıkımdan Sonra Açıklama Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Bu sabah saatlerinde Adnan Menderes Bulvarında belediyenin kaldırım işgaline yönelik polis destekli yaptığı operasyonda bir polis ile bir seyyar satıcının çıkan arbede yaralanmasının ardından Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama yapıldı.

 

Açıklamada; Adnan Menderes Bulvarı üzerinde ve Menderes Adası`nda seyyar tabla veya barakayla gerçekleşen kaldırım işgaline son vermek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, amacın seyyar esnafı yok etmek değil, disipline etmek olduğu bildirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu`ndan verilen bilgiye göre; Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen operasyonlarda, yıkıma direnen bazı seyyar esnafın taşkınlığı sonucu istenmeyen olayların meydana geldiği ifade edildi.

 

Olay sırasında bir polis memuru ile bir vatandaşın hafif şekilde yaralandığının kaydedildiği Basın Bürosu açıklamasında şöyle denildi:

 

"Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Zabıta Daire Başkanlığımızın birlikte yürüttüğü operasyon bu sabah saatlerinde başlamıştır. Daha önce defalarca uyarılmalarına rağmen, kaldırım işgalinden vazgeçmeyen seyyar esnaf ile baraka sahipleri yıkım sırasında direnince istenmeyen bazı olaylar meydana gelmiştir.

 

Ekiplerimizin amacı, seyyar esnafı yok etmek değil, disipline etmektir. Söz konusu bölgelerde izinli 20 esnaf olmasına rağmen, bu sayı son dönemlerde 70`e kadar çıkmıştır. İzinsiz ve gelişigüzel faaliyet gösterenler ikazlara rağmen faaliyetlerini sürdürmüştür. Bunun üzerine ekiplerimiz, görsel kirliliği ve kaldırım işgalini önlemek amacıyla yıkım yapmıştır" denildi.

Ayhan Kaya - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir