• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şehre Havadan İnternet Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Turkmesh, 2013`te kendi internet omurgasını kurmayı, 2014`te ise hizmet ağını 34 ile yaymayı hedefliyor.

19 NOKTADA HİZMET

Turkmesh, 4 ana dağıtım noktası ve 19 POP noktasıyla İstanbul`un yüzde 85`ini kapsama alanına aldı. Mesh teknolojisi denilen kablosuz internet teknolojisini kullanan ve bu alanda Türkiye`nin ilk firması olan Turkmesh, 2013 yılında kendi yerel internet omurgasını oluşturmayı, 2014 yılında ise hizmet ağını 34 kente yaymayı hedefliyor. Turkmesh CEO`su Selman Tan, kurumsal pazarda kablosuz (havadan) internet servisi verebilmek amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Mesh Teknolojisi ile çoklu internet kullanıcıların bulunduğu yerlere hizmet sunmaya başladık. Kısa süre içinde ise İstanbul`un yüzde 85`inin yanı sıra İzmir`i de kapsama alanımıza kattık " dedi.

KAPSAMI ARTACAK

Turkmesh CEO`su Tan, `Şu anda İstanbul üzerinde Mesh Teknolojisiyle oluşturulmuş 5 GBit`lik tamamıyla `havada` olan internet omurgası bulunmaktadır. Yatırımlarımızla birlikte kısa sürede İstanbul`un tamamını internet ile donatacağız" şeklinde konuştu.

Sırada diğer iller var

İstanbul`un yanı sıra diğer illerdeki altyapı çalışmalarına da devam ettiklerinin altını çizen Selman Tan `İstanbul`daki altyapı yatırımlarımızı yaparken, diğer yandan da İzmir`i kapsama alanımıza aldık. Ardından da önümüzdeki iki yıl için yatırım planımıza bu iki ilin dışındaki 34 ili aldık. 2014 sonuna dek bu illerimizi de kapsama alanına alacağız. 2013 planlarımız arasında ise kendi yerel internet omurgamızı kurmak var` dedi.

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir