• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Gaziantep valisi öğrencilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Kırıkkale’den gelen öğrenciler ile yemekte bir araya geldi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen programda öğrencilere hitap eden Vali Gül, Gaziantep’in kültürel ve tarihi zenginlikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğunu söyleyerek, kentin geçmişinin geleceğe yön verdiğini söyledi.

“Gaziantep her yönüyle görülmesi, gezilmesi ve örnek alınması gereken bir şehir”

Gül, bu projenin amacının kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizi şehrimizde görmekten ziyadesiyle mutlu olduk. Gaziantep her yönüyle görülmesi, gezilmesi ve örnek alınması gereken bir şehir. Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep direnişinin tüm yönlerini etkili bir şekilde sergilendiği müzelerimizi, tarihi mekânlarımızı gezerek, vatan toprakları için verilen destansı mücadeleyi yerinde gören öğrencilerimiz, o ruhu yaşayarak öğrenmiş oluyorlar”. dedi.

“Dünyanın hiçbir yerinde şehrinin dörtte biri şehit düşen başka bir şehir yoktur”

Öğrencilere Antep Savunması hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Gül, “Memleketi için 6 bin 317 şehit veren ve kalanlarının gazi olduğu bir şehirde bulunuyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde şehrinin dörtte biri şehit düşen başka bir şehir ve ülke yoktur. Burası dışarıdan hiçbir yardım almadan kendi mücadelesini veren bir şehir ve bu şehir bunu bugün ekonomik anlamda da devam ettiriyor. Üretiyor ve ürettiğini satarak ticarette de adından övgüyle söz ettiriyor. Bugün burada geçmişin geleceğe nasıl etki ettiğine ve nasıl yön verdiği konusunda da donanımlara sahip oluyorsunuz. Bunun da gelecek nesillere aktarılması, öğretilmesi gösterilmesi lazım. Bunun için sizleri burada gördüğümüz için çok mutlu olduk, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ise Vali Gül’e gezip gördükleri yerleri anlatarak misafirperverlikleri için teşekkür ettiler.

Gaziantep’in mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu bildiren öğrenciler burada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir