• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik "Okul çevreleri ve okul servis araçları denetimi uygulaması" Siirt'te de gerçekleştirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Türkiye genelinde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, çocukların suça sürüklenmemesi ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak, gelişim ve eğitimlerini güvenli ortamlarda sürdürmeleri maksadıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile müşterek olarak, 'Okul Çevreleri, Servis Araçları ve Genel Trafik Denetimi Uygulaması' gerçekleştirilmiştir." denildi.

Açıklamada, trafik timlerince okul servis araçları, tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtları çevreleri yakınlarındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları ve öğrenci yurtlarının yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerlerde uygulama ve denetimlerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Yapılan kontrol neticesinde; bin 347 şahıs ve 128 servis aracı olmak üzere toplam 653 araç kontrolü yapılmış olup, yapılan sorgulamalarda, 2 bin 918 sayılı karayolları trafik kanunu gereği 12 araca toplam 4 bin 461 TL trafik para cezası uygulanmış, bir araç trafikten men edilmiştir." denildi. (Murat Orhan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir