• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
"Bazı İslam ülkeleri liderleri ABD ve siyonistlere kulluk ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tahran'da düzenlenen 36. Uluslararası Kur’an-ı Kerim Müsabakaları Kapanış Töreni'nde konuşan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney, “Düşmanlıkların şiddeti ve hacmi geçmişe kıyasla daha fazla görünse de bu düşmanlık ve komplolar, düşmanların İslam Cumhuriyeti Devletine karşı son nefesleridir." dedi.

Birçok yoldan sapma, yanlış anlama, umutsuzluk, ihanet, düşmanlık ve günahlara teslim olmaların, Kur'an-ı Kerim ve onun maneviyatı ile marifetinden uzaklaşmadan meydana geldiğini ifade eden Hamaney, “Maalesef, bazı İslam ülkeleri liderleri, Kur'an'ın emirlerine göre hareket etmiyor ve düşmanlara karşı koymak yerine, ABD ve siyonistlere kulluk ediyor. Onlar Müslüman milletlere sempati duymaktansa Suriye ve Yemen'de olduğu gibi Müslüman halkın ölümüne neden oluyorlar." şeklinde konuştu.

Hamaney ayrıca, İran halkının 8 yıl süren Kutsal Savunması'nda (İran-Irak savaşı) olduğu gibi son bir aydır yaşanan sel sonucu mağdur olan vatandaşlara yardım çabalarını överek, bunun Kur’an öğretilerinden kaynaklandığını dile getirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir