• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
"Tek kurtuluş yolumuz Kur’an ve sünnete uymaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Batman’da düzenlemiş olduğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan gençler ve çocuklar Peygamberimizin güzel ahlakını ve sünnetinin öğrenmek için etkinliğe geldiklerini belirten genç ve çocuklar tek kurtuluş yolunun Kur’an ve sünnete uymak olduğunu ifade ettiler.

7’den 70’e katılımın olduğu etkinliğe özellikle çocuklar ve gençler etkinliğe renk kattılar. Mevlid ve ilahilere eşlik ederek Peygambere olan sevgilerini haykırdılar. Etkinlik sırasında duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaşan gençler ve çocuklar tek kurtuluş yolunun Kur’an ve Efendimizin sünnetine uymaktan geçtiğini ifade ettiler.

Mevlid etkinliğine katılmak için geldiğini belirten Sinan Taş, “Bu etkinlikler gerçekten Müslümanların bir birini daha iyi tanıması ve kardeşlik başlarını kuvvetlendirmesine vesile oluyor. Bu etkinlik artık bir adet haline geldi. Her sene düzenleniyor ve inşallah düzenlenmeye devam eder. İnsan unutkan bir varlıktır. Bu tür etkinliklerle Peygamber Efendimizin yolundan ayrılmamak için gayret göstermesine neden oluyor. Bu nedenle bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Peygamber Efendimiz İslam’ı anlattığında ilk kabul edenler gençler olmuş ve bu dava gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Biz gençler olarak bu davayı omuzlarımızda yüklenmeli ve mücadele etmeliyiz. Bu yolda yürüyen gençler hem kötü alışkanlıklardan hem de yanlış yola sapmaktan kurtulur ve cennete girmeye hak kazanırlar.” dedi.

Peygamber Efendimizi iyi bir şekilde tanımak ve davasını temsil etmek için, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğine katıldığını dile getiren Abdulkadir Orhan, “Düzenlenen bu tür etkinlikler hem Peygamber Efendimizi daha iyi tanımaya vesile oluyor hem de her yıl onu anlatan kitapların dağıtılması nedeniyle Peygamber Efendimizi daha yakından tanıyoruz. Hadis ve sünnetlerini de öğrenmiş oluyoruz. Allah bu etkinliği düzenleyen ve katkı sağlayan kardeşlerimizden razı olsun. Gençler mutlaka Peygamber Efendimizi tanımalı yoksa kötü yollara saparlar. Kur’an-ı Kerim’i tamamlayan sünneti çok iyi bilmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde kurtuluşa erebiliriz.” dedi

Ailesi ile birlikte etkinliğe katılan Ahmet Esikne, “Bu etkinliğe geldiğimizden dolayı çok mutlu olduğunu ailece Peygamber Efendimize aşık olduklarını ve herkes mutlaka Peygamber Efendimize uyması gerektiğini belirterek ancak bu şekilde kurtuluşa erişilebileceğini kaydetti.

Anne ve babasıyla etkinliğe katıldığını belirten Ecrin Güneş, “Peygamber Efendimizi çok sevdiğini ve ona âşık olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklere küçük büyük herkesin katılması gerektiğini ve Hazreti Muhammed’i tanıyarak sünnetini iyi bilmesi gerektiğini ifade den Güneş, onun sünnetini iyi bilmeliyiz ki cennete girelim.” dedi.

İnsanların Peygamberi tanıyarak kurtuluşa erişebileceklerini belirten Sevgi Aslan, “ İyi ki bu tür etkinlikler oluyor, bu sayede çok seviniyoruz. Yaşadığımız sevinç ve mutluluğu anlatamıyorum. Bu tür etkinliklere gelerek İslamiyet’in ne kadar mükemmel bir din olduğunu anlıyoruz. Herkesin bu tür etkinliklere gelmelerini tavsiye ediyorum. Her kesin gelip Peygamberini iyi tanımasını ve kimsenin ondan bihaber kalmasını istemiyoruz. Çünkü Peygamber Efendimizi öğrenerek kurtuluşa erebiliriz. Peygamberi, ashabını ve sünnetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bu şekilde insanlık kurtuluşa erişebilir.” dedi.

Herkesin Peygamber Efendimizi sevmesi gerektiğini söyleyen 4 yaşında ki Esma Rana, “Peygamber efendimizin sünnetini öğrenmeye geldiğim ve ben onu çok seviyorum, herkesin de Peygamber Efendimizi çok sevmesi lazım.” dedi. (Süleyman Tunç, Murat Orhan-İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir