• DOLAR 32.259
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2400.478
  • ...
​Gaziantep hayvanat bahçesine ziyaretçi akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen, büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından da dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 1.5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde 400 türden 10 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Her yıl 4 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat bahçesi, havaların ısınmasıyla beraber ziyaretçi akınına uğruyor.

Hafta sonları yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret edilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni bölge illeri başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından ziyaretçiyi ağırlıyor.

Özellikle de tatil günlerinde büyük küçük her yaştan binlerce vatandaşın zamanını geçirmek için tercih ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ziyaretçiler, değişik türlerde hem vahşi ve hem de evcil hayvanları aynı zamanda görebilme imkanını buluyor.

Barındırdığı vahşi ve evcil hayvan çeşitliliği ve kapsamıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yırtıcı ve evcil yüzlerce farklı türden hayvanı barındırıyor. Her yıl 3,5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat bahçesinin hafta içinin yanı sıra hafta sonu da ziyaretçileri eksik olmuyor.

Hayvanat bahçesine 2 yıl önce kurulan hem nesli tükenen hem de halen doğada bulunan vahşi hayvanların dondurularak tanıtıldığı Zooloji ve Doğa Müzesi ise en çok ziyaret edilen mekanların başında geliyor.

Ancak filmlerde, kitaplarda ve belgesellerde görebileceği birbirinden güzel ve ilginç hayvanları karşılarında gören çocuklar ve yetişkinler, o anları ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmiyor.

Hayvanat bahçesinde en çok ilgiyi Şakir isimli zürafa görüyor. Zürafa Şakir, uzun boyuyla ve sevecen hareketleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Demir kafesten başını sarkıtan zürafa, uzun diliyle bakıcısının uzattığı incirleri yiyor. Zürafayı bu kadar yakından görme fırsatı bulan yerli ve yabancı turistler de zürafa ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla hayvanat bahçesinin özellikle de hafta sonları ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin her yıl büyüyen ve gelişen bir hayvanat bahçesi olduğunu ifade eden Özsöyler, 2018 yılında hayvanat bahçesini 4 milyon kişinin ziyaret ettiğini, 2019 yılında da hedeflerinin 5 milyon ziyaretçi olduğunu belirtti.

2019 yılının ilk dört ayında Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni bir milyon kişinin ziyaret ettiği bilgisini veren Özsöyler, "Havaların ısınmasıyla birlikte hayvanat bahçemiz ziyaretçi akınına uğradı. Hafta içerisinde hayvanat bahçemizi günlük 2 bin 500 kişi ziyaret ediyor. Hafta sonunda ise 15 -16 bin kişi ziyaret ediyor." dedi.

Bölge ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından ziyaretçi ağırladıklarını belirten Özsöyler, "Özellikle çevre illerden gelen ziyaretçilerimizin sayısı çok fazla. Gaziantep'e özellikle hayvanat bahçesi için geliyorlar. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin en büyüğü, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesidir. Ziyaretçilerimiz de burayı gezmeye geliyorlar." ifadelerini kullandı.

"2019 yılında 5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

Özsöyler, "Yeni projelerimiz oldu. Bu projeler gelen ziyaretçilerimizin çok ilgisini çekiyor. Tropik Kelebek Bahçesi, Safari Park, Zooloji ve Doğa Müzesi gelen ziyaretçilerimizin büyük bir ilgisini çekmektedir. Yeni projelerinizde birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak 2019 yılında biz 5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Hayvanat bahçesini ziyarete gelen ziyaretçilerin kentin ekonomisine de katkı sunduklarını aktaran Özsöyler, şunları söyledi:

"Havaların ısınmasıyla insanlar, mutlaka Gaziantep Hayvanat Bahçesine geliyorlar. En çok çevre illerden ziyaretçileriniz geliyor. Çevre illerden gelen ziyaretçilerimiz aynı zamanda da Gaziantep ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. İnsanlar hayvanat bahçesini ziyaret ettikten sonra şehirde alışveriş yapıyorlar. Şehrin değişik kültürel yerlerini de geziyorlar. Gaziantep'in gezilmesi gereken tarihi yerlerini geziyorlar."

Safari Park'ta ziyaretçilerin hayvanları çok yakından görme fırsatı bulduklarını belirten Özsöyler, "Safari Parkımız 300 dönüm üzerine kurulmuş bir Safari Park. Ziyaretçilerimizi burayı büyük tur otobüsleri ile geziyor. Yaya olarak hiç kimseyi almıyoruz. Safari Parkta ziyaretçilerimiz birebir hayvanları çok yakından görme fırsatı buluyorlar. Yurtdışında bulunan Safari parklardaki gibi hayvanlarla iç içe dolaşıyorlar." diye konuştu.

Kocaeli'nden Gaziantep'e ailesiyle hayvanat bahçesini gezmeye geldiğini belirten Murat Çimen, "Bahçenin tamamını gezemedik. Küçük bir bölümünü ancak gezebildik. Ama gördüğümüz kadarıyla çok güzel. Hayvanların barınak yerleri, bahçenin güvenlikli olması yani her açıdan güzel görünüyor. Bahçede en çok çocuklardan dolayı kuş cenneti ve müze dikkatimizi çekti. Kocaeli Gebze'deki hayvanat bahçesine gitmiştim. Kıyaslayacak olursak Gaziantep Hayvanat Bahçesi daha güzel ve büyük." dedi.

Hayvanat bahçesini çok beğendiğini belirten ve fırsat buldukça da hayvanat bahçesine ziyaret ettiğini belirten Necati Aktaş da "Çok güzel bir yer. Çocukların eğlenmesi ve hayvanları tanıması için buraya geldik. Sadece hayvanat bahçesi değil girişte orman içinde piknik ve mangal alanı da var. Biliyorsunuz Gaziantepliler, piknik yapmayı severler. Hafta sonu güzel vakit geçirebilecek bir yer." ifadelerini kullandı.

Hamza Azadi ve İbrahim Can da ailesi ile birlikte hayvanat bahçesine geldiklerini ve daha önce görmedikleri hayvanları görme fırsatı bulduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir