• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır`da Laik Provokasyon: 1 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Müslüman Kardeşler tarafından kurulan Hürriyet ve Adalet Partisi`nden (HAP) yapılan açıklamada, kimliği belirsiz kişilerin Buheyra ilinin Demenhur ilçesindeki parti binasına gerçekleştirdiği saldırıda, parti üyesi İslam Fethi`nin (15) hayatını kaybettiği belirtildi.

Görevinizi sürdürün

Öte yandan, Mısır Yüksek Yargı Konseyi, üyelerine mahkeme ve savcılıklardaki görevlerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Mısır Yüksek Yargı Konseyi`nden yapılan yazılı açıklamada, hakim ve savcılara ``görevlerini muntazam uygulamaları ve iş bırakma eylemlerine gitmemeleri`` çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, ``Konsey tarafından yargı mensuplarının isteklerini ve bağımsızlıklarını anayasa uyarınca korumak için her türlü çabanın gösterildiği`` belirtildi.

Mursi, toplantı yapacak

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin bugün Yüksek Yargı Konseyi üyeleriyle bir araya gelerek son kararları değerlendireceği bildirildi. Açıklamada bulunan Adalet Bakanlığı Sözcüsü İbrahim Abdulhalik, Mursi`nin Yüksek Yargı Konseyi üyeleriyle ``krizi`` sona erdirmek üzere ayrıntılı bir görüşme yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mursi`nin, Başsavcı Mahmud Abdülmecid`i görevinden alması ve anayasa yazımı tamamlanıp yeni bir hükümet kurulana kadar kararlarının yargıdan bağımsız olacağını açıklaması üzerine olağanüstü toplanan Hakimler ve Savcılar Kulübü, ``Mursi kararlarını çekene kadar iş bırakma`` çağrısında bulunmuş, Tanta, Giza, Aksar ve Kahire`deki bazı mahkemeler bu doğrultuda iş bırakma eylemleri yapmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir