• DOLAR 32.27
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2402.236
  • ...
Gaziantep'te "Otizm Farkındalık Günü" etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla Gaziantep'te "Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UNİCEF ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (ASAM) işbirliğindeki otizm farkındalık etkinliğine katılanlara mavi tişört dağıtıldı ve otizme dikkat çekildi. Yürüyüşte down mehteran takım gösterisi ilgiyle izlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, "Dünya Otizm Farkındalık Günü"nün farkındalığını ortaya koymak için bir araya geldiklerini söyledi.

Tolay, "Hastalığın oluşmasında birçok etken vardır, uzmanlarca genetikten tutun da çevresel birçok faktöre kadar çok sayıda etken suçlanmaktadır. 68 kişiden birisinde otizm görülüyor. Çok yaramaz ve çok haylaz olan çocuklar, modern ismiyle otizm hastalığına yönelik bulgular taşıyor. Artık bu nitelikteki kişilerin farkındalığını ortaya koymamız lazım. Bu farkındalığı ortaya koymak için kurumlar arasındaki işbirliği çok önemlidir." dedi.

"Otistik çocukları bize bildirin"

Otistik çocukların kendilerine bildirilmesini isteyen Tolay, "Yaklaşık bir ay önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Türkiye'nin en büyüğü ve Avrupa'nın sayılı merkezlerinden olan Engelsiz Yaşam Merkezi, işitme, konuşma ve zihinsel engellilere yönelik özel eğitim bölümleriyle farkındalık oluşturdu. Merkezde, hastalıkların tedavisinde atların ve suyun kullanılacağı terapi yöntemlerinin yanı sıra otizm ve demans hastaları için dizayn edilen odalar var. Vatandaşların mutlaka çevresindeki otizm hastalığı belirtisi gösteren kişilere karşı daha duyarlı olmasını istiyorum, hastalık hakkında bilinçlendirerek onları eğitmemiz gerekiyor, mutlaka bizlere başvurun biz de onları bilgilendirelim." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldırım da otistik çocukların çok özel olduğunu vurgulayarak, otistik çocuklara sahip ailelere sosyal yardımların yapılmasının önemine değindi.

Gaziantep kalesi mavi ışıkla aydınlatıldı

Konuşmaların ardından otistik çocuklara gökyüzüne mavi balon bıraktı ve el baskısı etkinliğine katıldı.

Öte yandan "Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizme farkındalık oluşturmak için "Mavi Işık Yak Projesi" çerçevesinde Gaziantep kalesi mavi ışıkla aydınlatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir