• DOLAR 32.335
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2391.593
  • ...
Yeni kimlik kartları engelli ve yaşlı vatandaşların ayağına gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de Nüfus Müdürlüğüne gelip yeni kimlik kartı çıkaramayan engelli ve yaşlı vatandaşların yeni kimliklerine kavuşmaları için oturdukları evlerine giden görevli memurlar tarafından işlemleri yapılıyor.

Bingöl Valiliği, kentte engelli ve yaşlıların yeni kimlik kartlarına kavuşabilmeleri için görevlendirilen memurlar tarafından hizmetin engelli ve yaşlı vatandaşların ayağına götürüldüğünü bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde başlayan gezici kayıt terminali uygulaması ile engelli ve ileri derecede yaşlı ya da yürümesinde sakınca olup nüfus müdürlüğümüze gelemeyen vatandaşlarımızın hanelerine; bilgisayar, yazıcı ve biyometrik veri okuyucuyu içeren donanımımızla gidip yeni kimlik kartı için başvurularını alıyoruz. Başvurusunu aldığımız vatandaşlarımızın Türkiye cumhuriyeti kimlik kartları Ankara’da nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğümüzce basılıp, PTT aracılığıyla 2-5 gün içerisinde hanelerine teslim ediliyor. Kimlikleri gelene kadar da nüfus müdürlüklerimizce kimlik yerine geçen geçici kimlik belgesi veriyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında, "İlimiz Kültür Mahallesi'nde ikamet eden 1937 doğumlu yürüyemeyen vatandaşımızın ve engelli torunlarının kimlik kartı başvuruları için hanelerine gidip başvurularını aldık. Engelli çocukların anne, babası ve yaşlı teyzemiz uygulamadan oldukça memnun oldular. Eskiden yaşadıkları sıkıntılar ile yeni uygulamanın kalitesini karşılaştırıp devletimize övgülerde bulundular. İl nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü olarak bu güzel hizmeti vermenin ve vatandaşlarımızı memnun etmenin gururunu yaşıyoruz." ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir