• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Botan Çayı'na düşen sürücünün cesedine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt’te Botan Çayı'na uçan ve otomobili ile suda kaybolan Mehmet Salih Özalp’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Olay, Siirt-Eruh Karayolu'nun 15'inci kilometresinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Salih Özalp yönetimindeki otomobil, dönüş alacağı sırada sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 50 metre yükseklikten Botan Çayı'na uçtu.  

Arabada bulunan Sait Özalp ve Serhat Özalp kendi imkanlarıyla araçtan kurtulurken babaları sürücü Mehmet Salih Özalp ise araçta mahsur kaldı. 

Otomobilin Botan Çayı'na gömüldüğü bölgenin uçurum olması nedeniyle olay yerine kepçe getirilerek yol açıldı. UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, suya gömülen aracı tespit etmek istemelerine rağmen otomobilin suya gömüldüğü bölgenin derin ve aşırı akıntılı olması ve dalgıç bulunmaması nedeniyle çalışmalara bir süre ara verilmişti.

Baraj kapaklarının kapatılmasının ardından, gecenin ilerleyen saatlerinde suyun biraz alçalmasıyla AFAD, UMKE ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu Mehmet Salih Özalp’ın cesedine ulaşıldı.

Vinç yardımıyla Botan Çay’ından çıkarılan otomobilin içinde bulunan Özalp’ın cesedi Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Özalp’ın naaşı ailesi tarafından teslim alındıktan sonra Siirt Merkez de bulunan Zevye mezarlığına defnedileceği öğrenildi. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir