• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Asayiş operasyonları: 14 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde uyuşturucu ve silah satışı yapan şüpheliler ile çeşitli suçlardan aranan ve düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alınan 20 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin 8’nin uyuşturucudan, 6 şüphelinin de çeşitli suçlardan tutuklandığı belirtildi.

5 şüpheli uyuşturucudan tutuklandı

Şehitkamil ilçesi Cemal Gürsel, Sanayi ve Pir Sultan mahallelerinde daha önceden belirlenen 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerde ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise bir kilo 57 gram esrar maddesi, bir adet hassas terazi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uyuşturucu ve silah ticareti yapan şüpheliler yakalandı

Şehitkamil ilçesinin Sanayi Mahallesindeki bir işyerinde uyuşturucu madde ve silah ticareti yapıldığı gerekçesiyle operasyon düzenlendi.

Operasyonda, bir kilo 57 gram esrar, 2 hassas terazi, bir tabanca, 2 adet av tüfeği, 314 fişek, 13,5 gram sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 535 TL ele geçirildi.

İşyerinde bulunan E.E, M.Ö, A.E.Y, M.Y. ve C.K. isimli şüpheliler, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.E.Y, M.Y. ve C.K, çıkarıldıkları mahkemece “uyuşturucu madde imal ve ticareti ile silah ticaret yapmak ” suçlarından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Otomobilde 2 kilo 82 gram eroin ele geçirildi

Şahinbey ilçesinin Dumlupınar Mahallesi’nde durumundan şüphelenilen ve plakası açıklanmayan bir otomobili polis durdurmak istedi.

Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan araç sürücüsü N.G, kısa süren kovalamaca sonucu Esentepe Mahallesi’nde kıskıvrak yakalandı. Otomobilde yapılan aramada, 2 kilo 82 gram eroin ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.G, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

13 kilo esrar ele geçirildi

Şahinbey ilçesi Güneş Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda ise 13 kilo esrar, bir adet hassas terazi, 2 adet tabanca ve tabancaya ait fişekler ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, kentte çeşitli suçlardan aranan ve düzenlenen operasyonlarla yakalanan 6 şüpheli, tutuklandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir