• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
​"Kargocuyum" yalanıyla dolandırıcılık yapan şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te kendisini kargo firması kuryesi olarak tanıttığı kişileri, "komşularına ödemeli kargo getirdiğini" söyleyerek ücret alan dolandırıcı, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte, son günlerde kendisini kargocu olarak tanıtan bir kişinin bazı evlere giderek, "komşunuz evde yok, ödemeli kargosunu size vermemi istedi" diyerek, kargo bedeli adı altında para alarak dolandırıcılık yaptığı belirtildi.

Bu yöntemle vatandaşları dolandıran şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı ve şüphelinin dolandırdığı iki kişinin yaşadığı apartmanların güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiği belirtilen açıklamada, güvenlik kamerası kayıtlarından, dolandırıcılık yapan kişinin S.İ. olduğu belirlendi.

Evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Öte yandan, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelinin elindeki kargo poşetiyle binaya geldiği ve apartman sakinlerini isimlerinin bulunduğu panodan belirlediği, daireye gittikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir