• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Büyükçekmece'de polis sahte seçmen tespit çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ajanslara düşen haberlerde "Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri, belirlenen adreslere giderek tespitler yapıyor." denildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar, inşaatların gösterildiğini söylemişti.

OPERASYON DEĞİL TESPİT ÇALIŞMASI, İNCELEME

Emniyetten yapılan açıklamada Büyükçekmece'de yapılan işlemin bir operasyon değil, adres tespiti incelemesi olduğu ve bu durumun iddialar üzerine 3 gündür devam eden bir çalışma olduğu belirtildi.

Büyükçekmece'de seçim öncesi seçmenlerin ikamet kayıtlarını değiştirdikleri iddiaları üzerine söz konusu adreslerde inceleme yapılıyor. Alınan bilgiye göre, ilçede seçmenlerin ikamet kayıtlarının taşındığına yönelik iddialar üzerine çalışma başlatıldı. Seçmenlerin taşındığı iddia edilen adreslerde inceleme yapan polis ekipleri, kayıtlı görülen kişilerin burada oturup oturmadıklarını kontrol ediyor. Öte yandan söz konusu incelemeye ilişkin herhangi bir operasyon düzenlenmediği ve gözaltı işlemi uygulanmadığı öğrenildi.

 
Ayrıntılar geliyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir