• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki seçimlerin bütünü usulsüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki seçim sonuçlarının "neredeyse hepsinin usulsüz olduğunu" belirterek "Kimsenin 13-14 bin oyla kazandım havasına girmeye hakkı yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin soruları üzerine yerel seçim itiraz sürecine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde "organize usulsüzlükler yapıldığını belirtti.

Erdoğan, "Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış, boş arazilerde, tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müracaat edilmesi gereken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz." dedi.

"Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var, o ayrı konu, onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı." diyen Erdoğan, "Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir