• DOLAR 32.571
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2434.398
  • ...
''Evlerimizi yıksanız da geleceğimizi yıkamazsınız''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

11 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’ye her fırsatta saldırılar düzenleyen barbar işgal rejimi, Filistin halkının direncini kırmak için her türlü ölümcül yolu deniyor.

İşgalci israil, geçtiğimiz hafta Gazze'ye başlattığı hava saldırılarında sadece evleri değil umutları da yıkmak istedi. Siyonist israil'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarında, 20 yaşındaki Filistinli gelin adayı Şeyma el-Huveyti'nin ailesiyle birlikte yaşadığı ev de harabeye döndü. Saldırılar sonucu Şeyma'nın beyaz gelinliğiyle son kez evinden çıkma hayalinin yanı sıra binbir emekle hazırladığı çeyizin büyük bölümü de yok oldu. Bu durum karşında el ele veren Filistinliler, Şeyma için yaptıkları düğünle işgalciye "hayallerimizi-geleceğimizi yıkamazsın" mesajı verdi.

"İŞGALCİ İSRAİL SANKİ ÖZELLİKLE KALPLERİMİZDEKİ MUTLULUĞU ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

Birkaç gün öncesine kadar tatlı bir telaş içinde kızının düğünü için hazırlanan anne Ayide el-Huveyti, harabeye dönen evinin yıkıntıları arasında yaşadıklarını şu acı sözlerle anlatmıştı. 16 yıldır dul olan 11 çocuk annesi Huveyti, "Saldırılar başlayınca canım bedenimden çıkıyormuş gibi hissettim. Her şey moloz yığınına döndü. İşgalci israil sanki özellikle kalplerimizdeki mutluluğu öldürmeye çalışıyor." dedi. Kızının kendisinden, çeyizinden kurtarabildiği kadar eşyayı kurtarmasını istediğini belirten Huveyti, küçük eşyalardan bazılarını kurtarmayı başardığını aktardı.

VE İŞGALCİYE RAĞMEN DÜĞÜN YAPILDI

Gazze'deki Şati Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinli Huveyti'nin gelin merasimi, baba ocağı yerine Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin evinde yapıldı. Gelinliğinin üzerinde Filistin bayrağı taşıyan Huveyti, Hamas Siyasi Büro Başkanının evinden uğurlandı.

HENİYYE: BU BİZİM YAŞAM MESAJIMIZDIR

HAMAS lideri Heniyye, yaptığı açıklamada, işgalci israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, halkın mutluluğunu çalmaya, acı ve hüznü hakim kılmaya çalıştığını belirterek, "Ancak halkımız, bu saldırıları bertaraf etmeye muktedir. Bu bizim yaşam mesajımızdır." dedi. Filistin halkının tek bir aile olduğunu ifade eden Heniyye, "Birimize zarar geldiğinde bu zarar hepimize dokunur. Eğer bir gelinin evi yıkılmış, her şeyini kaybetmişse herkesin yardımcı olması gerekir. Bugün de bu yaşandı." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir