• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
“Peygamberimizin hayatını öğrenen herkes bu sınavı kazandı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri veriliyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 19 Şubat 2019 tarihinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na Gaziantep’ten katılarak dereceye giren adaylara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Gaziantep’te, Siyer Sınavı'na tüm öğrencileri ile katılım gösteren tek imam hatip okulu olan Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ödülleri, okulda düzenlenen törenle verildi. Okul düzeyinde 50 öğrencinin dereceye girdiği sınavda, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen program, okul öğrencilerinden 5’inci sınıf öğrencisi Muhammed Çepik’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra ise öğrencilerin koro halinde seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Semazen gösterimi ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam eden programda okul öğretmenlerinden Uğur Gökmen, günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı.

“Peygamber Efendimizin hayatını öğrenen herkes sınavı kazandı”

Siyer Sınavı'na katılan herkesin kazandığına işaret eden Gökmen, “Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeli ve öğrendiklerimizi de en iyi şekilde yaşamalıyız. Evlatlarımız da bu uğurda günlerini, haftalarını ve aylarını vererek Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiler. Bazıları dereceye girdi, bazıları giremedi.  Ama Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek hepsi de kazandı. Yüce Rabbimiz bizleri hem dünyada hem de ahirette kazanan kullarından eylesin. Bu sınavda emeği geçen herkese ve Peygamber Sevdalıları Vakfı’na böyle bir sınav düzenledikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Peygamber Sevdalıları Vakfı, okul idarecileri ve Okul Aile Birliği yetkilileri tarafından verildi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Koordinatörlüğü Sözcüsü Ahmet Bora, bu sene Gaziantep’te Siyer Sınavı’na büyük bir teveccüh olduğunu belirterek, en büyük ilgiyi de Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gösterdiğini söyledi.

“Nesillerimizi Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklandırmaya devam edeceğiz”

Bora, “Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatörlüğü olarak bizler Gaziantep’te Siyer Sınavı'nı Allah’a hamd olsun düzenledik. Bu sene sınava çok yoğun bir katılım vardı. Özellikle de okullarımızda ciddi bir teveccüh söz konusuydu. Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulu, geçen sene de Siyer sınavı düzenlediğimiz okullarımızdan biriydi. Bu sene de elhamdülillah resmi izinlerimizi aldıktan sonra okulumuz başvurdu ve Siyer Sınavı'na katılmak istediklerini söylediler. Biz de gerekli süreci tamamladık. Öğrencilerimizden yoğun bir teveccüh söz konusuydu. Öğrencilerimizin yüzde 80’i yapılan Siyer Sınavı'na katıldı. Bugün de elhamdülillah o yorucu ve güzel temponun sonucunda da öğrencilerimize ödüllerini veriyoruz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin ciddi bir katılımı söz konusu. Elhamdülillah Türkiye'de ve okullarda dereceye girdiler. Hem Okul Aile Birliği'nin hem okul idaresinin katkılarıyla da bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. İnşallah nesillerimizi Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklandırmaya ve O’nun hayatını öğretmeye devam edeceğiz. Bizim her zaman inşallah bu tür çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

“Okulumuzun tamamı Siyer Sınavı'na katıldı”

Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Eyüp Yüzgeç de şunları söyledi:

“Vali Aksu İmam Hatip Ortaokulu olarak okulumuzda yaklaşık 3-4 senedir bu etkinliğimizi yapıyoruz. Allah-u Teâla bu sınava vesile olanlardan razı olsun. Çocuklarımız da bu sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip hayatlarına geçirmeye çalışıyorlar. Sınav çok yoğun geçti. Gaziantep’te okulumuzun tamamı Siyer Sınavı'na katıldı. Allah onlardan razı olsun. Peygamber Sevdalıları Vakfı’nı da bu yapmış olduğu etkinlikten dolayı kutluyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma yapıyorlar. Bizler bu tür çalışmaların devamını istiyoruz.”

Siyer Sınavı'nda dereceye giren öğrenciler ise sınav vesilesiyle hem Hazreti Muhammed’in hayatını öğrendiklerini hem de dereceye girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

“Sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik”

Okul birincisi olan ve bilgisayar kazanan 5’inci sınıf öğrencisi Fevzi Efe Kaplan, “Sınav çok iyiydi. Bu sınavda birinci olmak daha güzel bir duygu. Birinci olduğum için çok mutluyum. Bu sınava ilk defa giriyorum. İlk defa girdiğim sınavda birinci olduğumdan dolayı çok mutluyum. Bu sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek çok güzel bir duygu.” şeklinde konuştu.

“Kaybedeni olmayan bir sınavdı”

Bir diğer okul birincisi olan ve bisiklet kazanan 7’nci sınıf öğrencisi Harun Çiftçi de “Çok sevinçliyiz ve Allah bu sınavı hazırlayanlardan razı olsun. Sınav soruları kolaydı, çalışırsak kazanırız. Sınavımız güzeldi ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Kaybedeni olmayan bir sınavdı. Okul birincisi olduğum için de mutluyum, sevinçliyim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Bütün arkadaşlarımı da gelecek sene düzenlenecek sınava girmelerini tavsiye ederim.” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizi kendimize örnek alacağız”

Okul ikincisi olan ve bisiklet kazanan 6’ncı sınıf öğrencisi Berfin Azra Yalçın da “İlk defa sınava girdim. Çok iyi bir kitap vardı. Sınav kitapçığında çıkan sorular kolaydı. Peygamberimizin hayatını öğrendim. Çok mutluyuz. Peygamber Efendimizi kendimize örnek alacağız. Sınav ikincisi olmak da çok güzel bir duygu ama inşallah seneye birinci olurum.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir