• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Doğal Gaz Piyasası Lisans ve Sertifika Yönetmeliğinde değişiklik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun, Doğal Gaz Piyasası Lisans ve Sertifika Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği Resmi Gazete'de yer buldu.

Buna göre, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin altıncı fıkrası, "Lisansın verilmesini müteakip her bir lisans için elektronik belge yönetim sisteminde bir dosya açılır ve ilgili mevzuat hükümlerine göre lisans kayıtları tutulur." şeklinde değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesine, "Lisans başvurusu elektronik ortamda yapılabilir. Hangi lisans türleri için elektronik ortamda başvuru yapılabileceği ve bu başvurularda sunulacak bilgi ve belgeler Kurul Kararı ile belirlenir. Talep edilen bilgi ve belgeler Kurul Kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde elektronik ortamda Kuruma sunulur." fıkrası eklendi.

Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinin 9'uncu maddesinin dördüncü fıkrasından sonra gelmek üzere, "Kuruma elektronik ortamda sertifika başvurusu yapılabilir. Hangi sertifika başvurularının elektronik ortamda yapılabileceği ve bu başvurularda sunulacak bilgi ve belgeler Kurul Kararı ile belirlenir. Talep edilen bilgi ve belgeler Kurul Kararında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde elektronik ortamda Kuruma sunulur." fıkrası eklendi.

Doğal Gaz Piyasası Lisans ve Sertifika Yönetmeliğindeki tüm değişiklikleri görmek için http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/04/20190406-4.htm ile http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/04/20190406-3.htm adreslerini ziyaret edebilirsiniz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir