• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsrail ‘kemik’ peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi israil, Suriye ile dolaylı görüşmelerde bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerinden süren görüşmelerde israil taleplerini Putin’e iletiyor Putin de bunları Suriye devleti yetkililerine aktarıyor.

Görüşmeleirn ana gündem maddeleri israilin geçmiş yıllardaki kayıpları...

1982 yılında israil ile Suriye arasında Lübnan’ın Bekaa Vadisindeki savaşta israile ait bir tank  içindeki 3 askerle birlikte Suriye tarafından esir alındı. İşte görüşmelerin gündem maddelerinden biri bu... Siyonist rejim 1982’de esir düşen Zakhari Baumel, Zevi Feldman ve Yehuda Katz isimli askerlerinin kemiklerinin iade edilmesini istedi. Askerlerden ABD doğumlu siyonist Zakhari Baumel’in ceset kalıntıları ailesine teslim edildi.

Suriye ile işgalci israil arasında yaşanan ve Rusya’nın rol oynayabileceği sorunlu konulardan bazıları şunlar;

1-israil tankı: Suriye, 1982’deki savaşta bir  israil tankını ele geçirmişti. İsrail bu tankı geri istedi. 2016 Mayıs sonunda tank Suriye rejimi tarafından Moskova’ya teslim edildi Ruslar da Moskova Askeri Müzesi’ne konulan tankı daha sonra Tel Aviv’e iade etti.

2-Üç askerin kalıntıları: Şam'ın güneyindeki Yermuk mülteci kampına gömüldüğü sanılan Zakhari Baumel, Zevi Feldman ve Yehuda Katz’ın kalıntıları. Dün, Suriye'den nakledilen kalıntıların arasında Feldman ve Katz’ın olup olmadığını belirlemek için testlerin devam ettiği açıklandı.

Eli Cohen

3-1965'te Şam'da idam edilen israil casusu Eli Cohen'in kalıntıları:
Cohen 1961 yılında yerleştiği Suriye’de kendisini Arjantinde büyüyen bir Suriye Arabı olarak tanıtıp 4 yıl içinde Suriye Devletinin gözde elemanlarından biri olmuştu. Kamil Emin Sabit adını kullanan Cohen daha sonra istihbarat tarafından yakalanıp idam edilmişti. Mossad Cohen’in saatini 50 yıl sonra düzenlediği bir operasyonala ele geçirdiğini iddia etse de saat 2018 yılında Cohen ailesine verilmişti. İşgal rejimi son dönemde Cohen’in kemikleri için Esed ile pazarlık yapıyor.

4- İsrail Hava Kuvvetleri Piloti Ron Arad: Arad’ın kullandığı uçak 16 Ekim 1986'da işgalci israilin saldırı düzenlediği Lübnan’ın güneyinde düştü. Sağ olarak kurtulan Arad, Emel Hareketi tarafından yakalandı. O zamandan beri akibeti bilinmiyor. Emel Hareketi’nin onu Hizbullah'a teslim ettiğine inanılıyor. Yukarıdaki resim 1987 yılında Hizbullah tarafından kamuoyuna gönderildi.

Ocak 2006’da, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, pilotun öldüğünü ve cesedinin kaybolduğunu söyledi.

işgal rejimi israilin kemiklerini istediği bir başka siyonist ise pilot Ron Arad. Suriye’nin kemiklerin iadesi konusunda ne yapacağı da kamuoyuna yansımış değil. Hatırlanacağı üzere israil daha önce özellikle Cohen için defalarca aracılar üzerinden girişimlerde bulunmuştu

Bu haberler de ilginizi çekebilir