• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Metruk binalar vatandaşları tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis'te, yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar, halkı tedirgin ediyor. Bitlis'in her mahallesinde bulunan, kullanılmayarak terk edilen kerpiç evler, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Kentte bulunan ve kaderine terk edilen yüzlerce ev, tarihi tescilli durumda.

Kentte etkili olan yağışlar nedeniyle birçok metruk ev ve bahçe duvarları yıkıldı. Çarşı merkezinde ve mahalle aralarında bulunan metruk kerpiç evlerin yağışlardan dolayı yıkılması halkı tedirgin ediyor. Öğrencilerin ve mahalle sakinlerin kullandığı sokaklarda yıkılan evler, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Alınan önlemler ise sadece güvenlik şeridi. Vatandaşlar, kullanacakları başka alternatif yol olmayınca tehlikeye rağmen o sokakları kullanıyor.

Hemen hemen her mahallede vatandaşlar bu durumla karşı karşıya. Bitlis Merkez Gazibey Mahallesi Bapir Sokakta bulunan iki katlı bir metruk evin bir bölümü yoğun yağışlar nedeniyle yıkıldı. Gece saatlerinde yıkılması ise olası faciayı önledi. Her gün öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin kullandığı sokakta alınan tek önlem ise güvenlik şeridi. Güvenlik şeridine rağmen vatandaşlar, tehlikeli yolu kullanmaya devam ediyor.

Olaya tepki gösteren mahalle sakinlerinden Abdürrahim Yamaç, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen metruk binaların bir an önce yıkılması ya da gerekli tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Yamaç, "Mahalleli olarak söylüyoruz halimizi görün. Bu bina gece çökmesi nedeniyle bir facia yaşanmamış olabilir. Bu geçiş güzergâhı üzerindedir. Peki, gündüz birinin üzerine yıkılmış olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Yetkililerden bu konu hakkında yardımcı olmalarını istiyoruz." dedi.

Hatırlanacağı üzerine kentte hem kayaların yollara düşmesi hem de metruk binaların yıkılması nedeniyle birçok kez facianın eşiğinden dönülmüş, bu yıkımlar zaman zaman ağır yararlanmalarla sonuçlanmıştı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir