• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
"Bütün seçim süreçlerinin patronu hukuk merciidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçimleri sonrası İstanbul ve Ankara'da olmak üzere partisinin yaptığı itirazlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, "Oyların gizli verilmesi açık sayılması gibi prensibin yanı sıra bütün bir seçim sürecinin hukuk mercileri tarafından yönetilmesi de demokratik meşruiyetin kaynağıdır. Dolayısıyla bütün seçim süreçlerinin patronu hukuk merciidir, Türkiye'de de Yüksek Seçim Kurulu'dur." dedi.

Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresine tepki gösteren Çelik, kongrenin bir takım yersiz açıklamalarda bulunduğunu belirti.

Kongrenin, kendi davetleriyle ilk kez Türkiye'deki seçim sürecini izlediğini belirten Çelik, "Yaptıkları ilk açıklamalarda yüzde 85 gibi bir katılım oranıydı. Türk halkının demokrasiye bağlılığı, Türk halkının demokrasi kapasitesine olan açıklamaları yapmakla birlikte medyadaki haberlerin nasıl verildiğinden tutun da başka konulara kadar esasında kendi görev alanlarına girmeyen konulardan bir takım açıklamalar yapmaları yine birtakım eleştirilere tabii olmuştur. Dünyada hiçbir yerde bizim dışarıdan gelen gözlemcilere gösterdiğimiz kolaylığı göremezsiniz. Sizlere sağladığımız erişim hakkı, bilgi verme mekanizmaları dünyanın hiçbir yerinde bu kadar aktif ve güçlü bir şekilde ortaya konulmuş değildir." ifadelerini kullandı.

Hukuki sürecin devam ettiğinİ ve AK Partinin oylarının arttığı yerler olmakla birlikte CHP'nin oylarının arttığı yerler de olduğunu ifade eden Çelik, "Demek ki her vatandaşımızın oylarına sahip çıkılmaktadır. Bu seçimler hem neticeyi sağlıklı bir şekilde ortaya koyacaktır hem de arkasından kim ne kadar oy aldığını net bir şekilde görecektir. Bu mekanizmaya hürmet etmek saygı göstermek gerekirken, iki de bir bu mekanizmayı akamete uğratmaya çalışmak, 'sonuç değişmez, sonuç da bir farklılık olmaz' diyerekten hukuki bir sürecin devam etmesinden rahatsızlık olmak, vatandaşın iradesini tam olarak tecelli ettirecek olan hukuki sürecin sanki vatandaşın iradesine karşıymış ya da gayrimeşruymuş gibi göstermeye çalışmak doğru bir şey değil." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir